• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

1 oktober 2008

Tofu-omelet met pindasaus en komkommer

(4 personen) / Vegetarisch

Bereiden: 25 minuten

Tahu telor heet dit in het Indonesisch. Het lijkt een beetje op gado gado, maar dan anders. Vooral opdienen op een grote schaal, dat ziet er het fraaist uit. De (koude) pindasaus is in een mum van tijd gepiept. De omeletjes maken dat het een lauwwarme salade is, maar koud (op kamertemperatuur) is dit gerecht ook heerlijk. Makkelijk van tevoren te bereiden dus.

Nodig:
300 g tofu (liefst van de toko)
300 g taugé
1 komkommer
4 eieren
handje platte peterselie
zout & peper
4 el seroendeng
scheutje olie

Pindasaus:
200 g ongezouten geroosterde pinda’s (notenbar/markt)
1 limoen
1 klontje trassi (toko)
1 knoflookteentje
4 el ketjap manis
zout

  1. Pindasaus: Maal de pinda’s met de trassie, knoflook en zout fijn in de keukenmachine of blender.
    Voeg het sap van de limoen, de ketjap en ongeveer anderhalf à 2 kopjes water toe, net zoveel als nodig is voor een mooie gladde saus.
  2. Doe de gewassen taugé met aanhangend water in een kom en zet afgedekt een minuut in de magnetron.
  3. Snij de komkommer in stukjes.
  4. Hak de peterselie fijn.
  5. Klop de eieren los in een kom met zout en peper.
  6. Stamp met een pureestamper de blokjes tofu erdoor tot je een rommelige massa hebt met klontjes.
  7. Verhit wat olie in een grote koekenpan en schep er 4 bergjes in (=de helft). Bak rustig 5 minuten en keer halverwege om.
  8. Bak zo nog vier dikke omeletjes.

Serveren:

  1. Leg de omeletjes dakpansgewijs op een grote schaal.
  2. Verdeel de taugé en komkommer erover.
  3. Schenk de pindasaus in een lange baan over het midden.
  4. Bestrooi met peterselie en seroendeng.
  5. Sprenkel er eventueel nog wat ketjap over.

Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Café noir

Lavendelmadeleines

Stemadvies

Vorig bericht: « Thaise viskoekjes
Volgend bericht: Alles uit de kast »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN