• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

11 september 2009

Weense gehaktballen

weensegehaktballeninpanGisteravond heb ik Weense gehaktballen leren maken. Nou ja, officieel heten ze getruffeerde kalfschnitzels, maar als u met mij één blik op het resultaat werpt, zult u het met me eens zijn. Het lijken sprekend op een tikje geplette gehaktballen. Wel opvallend is dat er kalfsgehakt ingaat, daarvoor moet u toch echt bij de slager zijn. En, nog iets opmerkelijks voor de geoefende ballendraaier, er gaat geen ei in. Wel slagroom. En dat levert mooie smeuïge ballen op. Oja, en niet te vergeten een scheutje truffelolie voor het lekker, hoewel – ik heb het voor u nagevraagd – truffels niet echt in het wild voorkomen in Oostenrijk. Dat mag de pret niet drukken.

weensegehaktballenNodig voor 4 personen:
800 g kalfsgehakt
125 dl slagroom
2 eetl gehakte verse peterselie
3 eetl bruine boter (zie uitleg)
Minischeutje truffelolie
Handje broodkruim
Zout en peper uit de molen

Bruine boter: Doe boter in een steelpan, zet op laag vuur en laat mooi hazelnootbruin kleuren. Haal uit de pan en laat weer stevig worden.

Verder is het recept een wonder van eenvoud: doe alle ingrediënten in een kom en meng goed door elkaar. Altijd goed kneden, dan krijg je ballen die niet uit elkaar vallen. Kneed er platte ballen van en bak die in een pan langzaam aan beide kanten goudbruin in wat plantaardige olie.
Lekker met (uiteraard zelfgemaakte!) aardappelpuree en simpelweg in wat boter gebakken paddestoelen (wij hadden honingzwammen, maar neemt u gerust iets anders). Wie culinair wil doen, giet er ook een zwierig streepje ingekookte balsamico bij. Nee geen jus, da’s niet Weens maar Hollands

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

AH receptkaartenterreur

3x Kerstbakken

Bloemkool Mac & Cheese

Vorig bericht: « Ein Abend in Wien
Volgend bericht: Verkiezing kookboek van het jaar 2009 »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN