• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

1 november 2009

Speculaascake

Bereiden: 20 minuten
In de oven: 40 minuten

Een mens wil wel eens wat anders dan speculaasjes, speculaasbrokken of gevulde speculaas. Dit is de ideale snel-klaar-cake voor (alle!) donkere dagen waar je hele huis bovendien heerlijk van gaat ruiken. De geraspte mandarijnschil geeft een subtiel accent.

Nodig:
150 g zelfrijzend bakmeel
150 g zachte boter
150 g bruine basterdsuiker
25 g witte (garneer)amandelen
15 g speculaaskruiden (= ± 2 afgestreken eetlepels)
3 eieren
2 mandarijnen (alleen schil)
snufje zout
wat boter en bloem voor invetten vorm

  1. Oven voorverwarmen op 175°C.
  2. Kwast een cakevorm in met zachte boter en bestrooi met een dun laagje bloem.
  3. Klop in een kom de boter met de basterdsuiker in een paar minuten met de mixer mokkakleurig en luchtig.
  4. Klop daarna de eieren erdoor.
  5. Rasp met een fijne zeef de oranje schil van de (schoongeboende) mandarijnen. Klop erdoor.
  6. Doe door een zeef het bakmeel, de speculaaskruiden en wat zout erbij.
  7. Schep alles door elkaar met een grote lepel (nu niet meer mixen).
  8. Schep in de cakevorm en strijk de bovenkant een beetje glad.
  9. Garneer met de amandelen.
  10. Zet 40 minuten in de oven tot de cake mooi gerezen en gaar is. Prik erin met een satéprikker: die moet er nét droog uitkomen.

Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

asperge risotto

Groene aspergerisotto uit de oven

Pavlova EHBO tips

Frans kerstdiner

Vorig bericht: « Krokante kevertjes met chilidip
Volgend bericht: Zelfgemaakte melbatoast »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN