• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

8 januari 2010

Rozenjam

Helaas, de rozenjam is nu echt op. Ik heb de laatste milidruppels eruit gepeuterd voor een laatste gelukzalig croissantje. De kast staat nog vol met pruimenjam en andere huisvlijt, maar ja, het is geen rozenjam hè. Ik heb iets met rozen. Dankzij de volgens het KNMI warme (maar volgens mij vooral natte) herfst, is mijn balkonroos nog gezellig in bloei, voor de derde keer dit seizoen. Helemaal van de leg.
roos-jam
Rozengeur
Maar niet alleen uit tuiniersoogpunt heb ik iets met rozen. Ook rozenthee, rozenbodylotion en rozengeur kunnen mij bekoren. En dus rozenjam. Omdat ik het niet over mijn hart kan verkrijgen om mijn balkonroos kaal te plukken, ook niet hartje zomer als ‘ie helemaal vol zit, heb ik nog nooit zelf rozenjam gemaakt. En rozen van de bloemist zitten vol bestrijdingsmiddelen, dus da’s geen lekkere optie.

Rozenkweker
Echter, vorige zomer ontdekte ik in Limburg een rozenkweker die ook rozenjam maakte voor de verkoop, pardon, rozenconfiture. Met hele tere blaadjes erin. En hij serveerde rozenthee en rozentaart in zijn rozentuin, naast een winkeltje vol rozenservetjes en rozenserviesjes. In de lente gaan ze weer open. Pff, duurt dat nog lang, die lente?

Meer info: Landhuis de Maashof in Cothen

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Pruimenchutney

Zelf pruimenjam maken

Zelf jam maken: handige tips

Vorig bericht: « Jonagold vers appelsap
Volgend bericht: Stamppottenweer »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN