• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

5 maart 2010

Pindakaasblondies

pindakaasHet was nog lastig kiezen uit dat enorme kookboek Uit de oven van Rachel Allen waar ik gisteren over schreef, maar ik koos voor een uitdaging: pindakaasblondies. Ik hou namelijk niet van pindakaas. Ik probeer het af en toe weer, maar de verhemelteplakkerige eigenschap van pindakaas staat liefde, laat staan genegenheid in de weg. Pindasaus en pindasoep daarentegen vind ik wél lekker. Dus dan zou het met pindakaasblondies toch ook moeten lukken? Living on the edge, ik ga het gewoon proberen. En oja, blondies zijn brownies maar dan met witte chocola.

Nodig voor 12 kleine blokjes:

125 g bloem
1 tl bakpoeder
100 g zachte boter
150 g pindakaas met stukjes noot
175 g lichtbruine basterdsuiker
1 ei, losgeklopt
1 tl vanille-extract
75 g witte chocola, fijngehakt.

1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een vierkante vorm van ongeveer 20 x 20 cm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier.
2. Zeef de bloem en het bakpoeder boven een kom en zet opzij.
3. Klop de boter en de pindakaas in een mengkom met de handmixer (of in een keukenmachine) zacht en romig. Voeg de suiker, ei en vanille toe en klop alles goed door elkaar. Meng de bloem en de gehakte witte chocola erdoor tot het een goed gemengd deeg is.
4. Verdeel het deeg in de voorbereide vorm en bak de koek 25-30 minuten tot hij goudbruin en in het midden bijna stevig is. Laat de koek in de vorm afkoelen, stort hem eruit en snijd hem in blokjes.

Volgens Rachel Allen zijn ze erg lekker om zo te eten, “maar met roomijs zijn ze pas echt verdorven!”

Dit recept komt uit het boek Uit de oven (uitgeverij Fontaine), lees hier mijn recensie.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Nieuwe pesto van Saclà

Goulash

Kip Kiev

Vorig bericht: « AH receptkaartenterreur
Volgend bericht: Drentse turfjes »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN