• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

4 januari 2011

Kokospudding

Dit recept uit het gisteren besproken kookboek Smaakvol heet eigenlijk ‘Het is niet wat het lijkt-pudding’, en dat dekt beslist de lading, maar een beetje een malle titel is het wel. Het is een zoet, vol en romig toetje waarvan de bruine kleur doet vermoeden dat het om chocoladepudding gaat, ware het niet dat er helemaal geen chocolade aan te pas komt. Auteur Joke Boon die zelf niet kan ruiken of proeven, heeft er lol in om te zien dat mensen die dat wel goed kunnen het bij deze pudding ook even niet meer weten. Inderdaad, ook ik werd op het verkeerde been gezet toen ik ‘m proefde, hoewel ik de kokos gelukkig wel kon thuisbrengen. Op de foto zie je trouwens ook nog de ‘koninklijke moes’ (met appel en abrikozen) en het ‘vreemd maar wel lekker-ijs’ (met rode biet en witte chocola). Die recepten vind je in het boek, hier heb ik alvast die van de pudding voor je:

Nodig voor 4-6 personen
6 eieren
200 g donkerbruine basterdsuiker
1 blik kokosmelk (400 ml)
snufje zout
Garnering: wat gedroogde gemalen kokos, verse mango

Verwarm de oven voor op 180°C. Breek de eieren boven een grote kom en klop ze los. Roer er de suiker, kokosmelk en zout door. Hang de kom boven een pan met een laagje zacht kokend water (au bain-marie); het water mag de kom niet raken. Klop met een garde gedurende een kwartier of tot het mengsel begint te binden. Giet het mengsel in een ingevette ovenschaal van 20 x 25 cm zodat er een laag pudding van ongeveer 3 cm ontstaat. Zet deze in het midden van de oven. Bak 20-25 minuten. Als je hem uit de oven haalt moet hij net gestold zijn, hij stijft tijdens het afkoelen nog wat op.

(Tip: of doe het mengsel in kleine eenpersoons-ovenschaaltjes, zoals die op de foto, reken dan wat minder oventijd.)

Serveer afgekoeld in blokjes met eroverheen wat gedroogd gemalen kokos en ernaast wat vers (tropisch) fruit, zoals stukjes mango.

Dit recept komt zoals gezegd uit het boek Smaakvol en gezond eten met al je zintuigen, lees hier mijn recensie.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Italiaanse ipv Mexicaanse wraps

De makkelijke keuken

Pindakaasblondies

Vorig bericht: « Kookboek Smaakvol
Volgend bericht: Kookboek Haal meer/alles uit je kast »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN