• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

16 maart 2011

Great British Food Revival

Hoe doen die Britten dat verdorie elke keer toch? Gewoon een ijzersterk programma maken over eten? Zonder gemuts, zonder gekonkel, zonder kandidaten, zonder showmater-topchefs die vooral zichzelf willen etaleren. Welnee, gewoon een kookprogramma met voedsel in de hoofdrol. Heus, het kan best hoor. In Engeland dan.

Couture-colbertje
Vanavond is het tweede deel van een nieuwe Britse serie: Great British Food Revival. In elke aflevering staan 2 ingrediënten centraal, waarmee 2 bekende Engelse koks voortvarend aan de slag gaan. Vorige week zagen we Michel Roux jr in de weer met brood. Hij vroeg aan een volstrekt humorloze grootindustrieel waarom hij toch van die vieze supermarktwitbroden de wereld instuurt: “Wij maken wat de klant vraagt”. Meneer Roux schudde maar eens zijn hoofd en ging langs bij een ambachtelijke bakker en zelfs mee het land op, om in zijn couture-colbertje te helpen graan oogsten.

Audrey Hepburn
Vervolgens ging hij natuurlijk de keuken in om een aantal recepten met ons te delen. Want hoe bak je ook al weer brood? Eigenlijk is het doodsimpel, blijkt maar weer eens. Er kwamen ook nog wat andere gerechten aan bod zoals een broodpudding plus diverse tips, zoals waarom je bij sommige gerechten toch echt beter zelf broodkruim kunt malen dan kant en klaar paneermeel gebruiken, “It would be like putting Audrey Hepburn in a cheap frock”. En als je hem ziet bakken en vervolgens intens genietend ziet snoepen van het resultaat, dan wil je werkelijk nog maar één ding: de keuken in.

Bruidsmeisje
Daarna mochten de Hairy Bikers hun liefde voor bloemkool tentoonspreiden, en dat deden ze met verve. ‘For too long cauliflower has been the bridesmaid to broccoli”. Gevolgd door een smakelijke bloemkoolgratin en coquilles met bloemkoolpuree. Geweldig leuk om naar te kijken, en buitengemeen enthousiasmerend.

Vanavond is de beurt aan Gregg Wallace (het kale jurylid uit Masterchef) over aardappels en Clarissa Dickson Wright (de enige overlevende van de legendarische Two Fat Ladies) over varkensvlees.

Great British Food Revival, elke woensdag van 21.00-22.00 uur op BBC2 (overigens meteen daarna op BBC1 gevolgd door Masterchef UK van 22.00-23.00 uur, als je toch bezig bent)

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Kookprogramma Food & Drink

Masterchef in Nederland

Heel Holland Bakt

Vorig bericht: « Fire wire
Volgend bericht: Gizzi’s Keukenmagie »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN