• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

18 juni 2011

Zoete Thaise chilisaus

Het kookboek Jam staat – ja, dat haalt je de koekoek – vol jamrecepten, maar het recept uit het gisteren besproken boek dat mij het meest deed watertanden was dat van Zoete Thaise chilisaus. Te gebruiken als saus, als marinade, als dipsaus of als curry-basis. Tip van auteur Ghillie James: “Ik vind het heerlijk om de chilisaus op kippenpootjes te smeren en die dan een uur in de oven te zetten, of hem toe te voegen aan een roerbakgerecht met rundvlees. Je kunt hem ook gebruiken in curry. Als je van heel pittig houdt, verwijder dan slechts de helft van de zaadjes van de Spaanse peper.”
Overigens is het eerder een pasta dan een (schenkbare) saus uit de gebruikelijke flesjes. Ik waarschuw maar even.

Nodig voor 1 liter:
(1 jaar houdbaar)
2 knoflookbollen, in losse teentjes en geschild
12 lange rode Spaanse pepers, gehalveerd en zonder zaadjes
3 stukjes gember van 8 cm lang, geschild en in stukjes van 2 cm gesneden
1 grote bos verse koriander
4 stengels citroengras, fijngehakt
9 limoenblaadjes (djeroek poeroet in de toko – meestal in de vriezer)
400 g rietsuiker
6 eetl rijstazijn
4 eetl sojasaus
4 eetl vissaus
sap van 2 limoenen

Doe knoflook, pepers, gember, koriander, citroengras en limoenblad in een keukenmachine en mix alles tot een fijne pasta. Doe de suiker met 250 ml water in een grote pan en verwarm langzaam tot de suiker is opgelost. Zet het vuur dan hoger en kook 5 minuten tot het de consistentie heeft van vloeibare honing.
Doe voorzichtig de kruidenpasta erbij (het kan wat spetteren) en kook het geheel al roerend 5-7 minuten tot al het vocht is verdampt. Voeg azijn, sojasaus, vissaus, limoensap en 500 ml water toe en kook de saus 15-20 minuten tot je een dikke vloeibare pasta hebt verkregen. Schep die in warme, gesteriliseerde potten en sluit ze goed af.

Dit recept komt zoals gezegd uit het boek Jam, lees hier mijn recensie.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Tsukemono

Snelle mini jamtaartjes

Uienbloem uit de oven

Vorig bericht: « Kookboek Jam
Volgend bericht: Aardbeientaart met banketbakkersroom »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN