• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

25 augustus 2011

Siciliaanse frittata

De roman De proefster waar ik het gisteren over had mag dan bij vlagen bordkartonnerig potsierlijk zijn, de recepten aan het begin van elk hoofdstuk smaken naar meer. Echte Siciliaanse specialiteiten zijn het, met veel kaneel en sinaasappel en ricotta. Veel zoete lekkernijen zoals sfincia di San Giuseppe (bolletjes deeg met ricotta, chocola en sinaasappelschilletjes), Cassatelle di ricotta (ook zoiets, maar dan flapjes), brioches met vijgencrème, kweeappelgelei en geconfijte sinaasappelschilletjes. Maar ook hartig spul, van polpette (gehaktballetjes) tot couscous met vis, pompoen in zoetzuur met munt, een sinaasappel-wortelsalade met bottarga.

Ah, wat lekker klinkt dat allemaal! Maar we doen deze: Frittata con ricotta fresca, cannella e pomodori secchi oftewel Omelet met verse ricotta, kaneel en gedroogde tomaten. De recepttekst (of de vertaling?) is af en toe ronduit raadselachtig, vandaar dat ik er mijn eigen invulling aan geef.

Nodig:
8 eieren
200 g ricotta
200 g gedroogde tomaten, in dunne reepjes
50 g oude pecorino, geraspt
20 g oregano (verse)
1 afgestreken eetl kaneel
2 theel olijfolie
zout, peper

Klop de eieren, voeg de ricotta (‘opgelost in wat warm water’ zegt het recept, maar daar zie ik de logica niet helemaal van) en de rest eraan toe en meng alles goed door elkaar. Giet het mengsel in een flink hete pan en bak de omelet op niet te hoog vuur. Ga er met je spatel steeds doorheen zodat er steeds opnieuw eierstruif in aanraking komt met de hete pan. Zo wordt de omelet goed gaar en ook mooi luchtig. Zet eventueel een deksel op de pan om de bovenkant te laten stollen (maar niet helemaal, het is lekker als hij nog een tikje smeuïg blijft). De hele pan even in de oven zetten werkt ook goed. In het recept staat dat je de omelet vervolgens tot een hoorntje moet rollen met een blaadje sla erin, maar hoe je dat met zo’n enorm gevaarte (8 eieren!) moet doen mag Joost weten.

Dit recept komt uit het boek De Proefster, lees hier mijn recensie.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Campingrecept: Vispakketjes

Atjar tjampoer

Spaanse skrei

Vorig bericht: « Boekrecensie: De proefster
Volgend bericht: Gyros met tzatziki »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN