• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

11 oktober 2011

Zilveren Ui 2011

Gisteren werd in Amsterdam in restaurant Ron Blaauw de Zilveren Ui trofee 2011 uitgereikt aan de gelijknamige chefkok. De prijs – in het leven geroepen door de Amsterdamse tafelzuurfirma Kesbeke – wordt nu voor de vierde keer toegewezen aan een kok die zich in algemene zin verdienstelijk maakt met zijn culinaire talent, maar in het bijzonder creatief weet te koken met Amsterdams tafelzuur. In culinair Nederland is dat intussen niet onopgemerkt gebleven, want directeur Oos Kesbeke maakte in zijn speech gewag van het feit dat hij tegenwoordig al opgebeld wordt door chefs “die ‘m ook wel willen winnen”. Maar zo werkt het niet natuurlijk.

Winnaar Ron Blaauw leek in ieder geval in zijn nopjes: “Ik ben ontzettend trots, vooral omdat je zei dat er dit jaar een échte winnaar moest komen. Ah, welkom Lucas!” Winnaar van vorig jaar Lucas Rive van De Bokkedoorns kon er gelukkig smakelijk om lachen. En hij vertelde me dat het geen wisselbokaal is, die van hem (een zilveren ui op een sokkeltje) staat nog gewoon op de schoorsteenmantel.

Uiteraard waren er champagne en hapjes. Zoals een fenomenaal gestoomd eitje met zilverui en krokante aardappel, een Thais hapje met piccalilly-ijs en komkommerbloemetjes en een ganzeleverparfait in de vorm van een Amsterdammertje. Bij die laatste kon ik geen tafelzuur ontdekken, maar daar zat ‘t ‘m in het gebruik van mierikswortel, vertelde Oos Kesbeke desgevraagd. Ah, die hebben ze kennelijk ook.

Intussen wandelde Ben – ‘hij was maar een clown’ – Cramer binnen met Bassie (ik verzin dit niet!) en zong Mariska van Kolck in ravissant gele bloeze dat diamonds forever zijn. En bleef het bij Ron Blaauw eeuwig lente. En ging ik naar huis met nummer 79 van een heuse limited edition pot zilveruien.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Handboek snijtechnieken

Risotto (7): Recept groene risotto met lam

Zomermeringues

Vorig bericht: « Croutons
Volgend bericht: Kookboek Appeltaart »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN