• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

13 november 2011

Kookboek Paddenstoelen

‘De Azteken zagen ze als godenvoedsel en bij de oude Egyptenaren mochten alleen de farao’s ze eten. Nog steeds spreekt geen ingrediënt meer tot de verbeelding’.
Over welk ingrediënt hebben we het hier?
Paddenstoelen!
Ja, ik stond er zelf ook van te kijken. In ieder geval zijn ze tegenwoordig reuze gewoon en alomtegenwoordig. Vooral nu. Paddenstoelen staan immers voor herfst en vergankelijkheid. Vochtige bossen, vallende blaadjes, je kent dat wel, ook al vind je gekweekte paddenstoelen gewoon het hele jaar door. Maar nu hebben we er zin in.

En ze combineren ook zo leuk: paddenstoelen met sla, met coquilles, met kabeljauw, met tonijn, met wild zwijn (extra herfstig!). Ze kunnen in de soep, in de risotto, in de pesto of door een salade. Naast recepten staan in het kookboek Paddenstoelen ook (al dan niet sterke) verhalen over de zwam door de eeuwen heen. Bovendien worden de verschillende meest voorkomende soorten besproken die je in Nederland kunt kopen. En ook de truffel komt aan bod.

Morgenochtend volgt een vis-met-paddestoelenrecept uit dit boek.

Thea Spierings, Eigentijdse en veelzijdige recepten met paddestoelen, uitgeverij Karakter, ISBN 9789061128243, € 14,95

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Kip met gember

Boerenkaasfondue

Vijfballensalade

Vorig bericht: « Wraptortilla’s zonder pakje
Volgend bericht: Kabeljauw met champignons »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN