• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

8 december 2012

DVD Comme un chef

Franse kookfilms, altijd leuk. Nou ja pff, niet altijd, maar Comme un Chef vond ik zeker voor kookliefhebbers met een zwak voor Frankrijk een aanrader. En voor wie hem gemist heeft: hij is zojuist verschenen op DVD.

Fingerspitzengefühl
De film gaat over driesterrenchef Alexandre Lagarde (Jean Reno) die zijn vroegere Fingerspitzengefühl ernstig kwijt is geraakt, wat leidt tot dreigend sterrenverlies en het gehijg in de nek van aandeelhouders. Tot de onwaarschijnlijke redding op zijn pad komt, in de vorm van de even klunzige als getalenteerde amateurkok Jacky Bonnot (Michaël Youn). Type twaalf-ambachten-dertien-ongelukken. Van een koksopleiding is het om financiële redenen helaas nooit gekomen en baantjes in eetcafés en kantines raakt hij steeds kwijt omdat hij de frietbeluste clientèle liever babywortelmousse met citroenfris courgetteschuim wil voorzetten. Tja, dat krijg je ervan als je op je vijfde al je eerste soufflé maakte.

Keukenpiano
Toegegeven, het is soms erg van dik hout zaagt men planken. Er is een ronduit tenenkrommende scène waarin het tweetal verkleed als Japans echtpaar een concurrerend restaurant gaat bespionneren. De mij onbekende Michaël Youn is soms wel erg hinderlijk stuntelend, terwijl hij tegelijkertijd zonder enige training binnen een dag de keuken van een sterrentent moeiteloos weet te runnen. Jaja. En waarom zitten de Michelininspecteurs aangekondigd en wel in de zaak terwijl iedereen weet dat zulks in het echt beslist niet het geval is? Dat meteen al in de eerste minuten van de film de restaurantfornuizenvakterm ‘piano de cuisine’ niet vertaald wordt met ‘de kachel’ maar met ‘de keukenpiano’ is ook een veeg teken.

Feelgood
Maar ach, het is zo fijn om Jean Reno na al die Amerikaanse bad guy-rollen weer eens te zien op eigen bodem, waar hij even innemend als onuitstaanbaar de grote sterrenchef reliëf geeft. En er komt een hoop eten voorbij, altijd leuk. En er wordt de draak gestoken met moleculaire gastronomie (à la blauwe spaghetti gemaakt van zwezerik), ook altijd leuk. En de kooktelevisiescènes zijn grappig, net als sommige scènes in de keuken van het verzorgingstehuis dat ook nog een rol speelt. Kortom: een gezellige, onpretentieuze feelgoodfilm. Vooral geschikt dus voor kookliefhebbers met een zwak voor Frankrijk.

Comme un chef, DVD € 16,99

Hebben?
Onder abonnees van mijn Koken met Karin e-mailnieuwsbrief mag ik 2 exemplaren verloten. In de decembernieuwsbrief staat wat je moet doen. Nog geen abonnee? Meld je per mail aan via info@kokenmetkarin.nl

De trailer:

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Film Boiling point

Filmpjes: 1 week zonder pakjes

Io sono l’amore

Vorig bericht: « Witlofsalade met chutney
Volgend bericht: Kookboek Van het huis »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN