• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

13 mei 2013

Quiche met tomaat en mozzarella

T-tomatenquicheIn Nederland kun je in gezelschap flink scoren als je zegt dat je altijd gewoon zelf je quiche bakt, maar kijk eens wat er gebeurt als je eraan toevoegt dat je ook het deeg zelf maakt. Dan volgen pas écht uitingen van diep, diep ontzag. Alsof je net achteloos hebt gesuggereerd dat je in je vrije tijd koninklijke galajurken handborduurt. Terwijl, zo moeilijk is het niet (dat quichedeeg dan, niet het galaborduren), al kijkt de slimme thuiskok wel uit om z’n gehoor uit de droom te helpen. Een beetje mysterie is heel goed voor de culinaire reputatie.

Uit een pak: AH Quiche met tomaat en mozzarella
Inhoud: 22% tomaat, tarwebloem, water, 13% scharrelei, 5% maasdammerkaas (melk, zout, zuursel, stremsel), 5% mozzarellakaas (melk, zout, zuursel, stremsel), plantaardige olie en vet, kwark, spinazie, gemodificeerd maïszetmeel, volle melkpoeder, tomatenpuree, 1,5% extra vierge olijfolie, zout, bakkersgist, knoflook, kruiden, gerstemoutpoeder, specerijen, voedingszuur: citroenzuur, citroenvezel.

Diepvriesbladerdeeg
De meeste mensen nemen voor zelfbakquiches hun toevlucht tot diepvriesbladerdeeg. Puik spul, laat ik dat voorop stellen. Zelfs antipakjesactivistes hebben altijd bladerdeeg in de vriezer, mits de roombotervariant. Alleen het boetseren met die vierkante velletjes is soms een beetje een gedoe. Nu wil alleen het feit dat ik voor sommig bakwerk, de quiche voorop, bladerdeeg niet het ideale soort deeg vind, want te vettig.

Hartigetaartdeeg
Kruimelig, bros taartdeeg geeft een veel lekkerder contrast met de rijke vulling op basis van kaas, eieren en room. De pakjesdeegfabrikant heeft daar op menen te moeten inspelen in de vorm van vierkante diepvriesvelletjes hartige-taartdeeg. Nu zal het wel weer aan mij liggen, maar ik vind dat een raar, onhandelbaar elastische substantie waar ik nog nimmer een keurig-nette taartbodem van heb weten te fabriceren. Nee, dan mijn eigen deeg. Heus, het is zo gepiept.tomatenquiche1


Mijn recept voor quiche caprese (lees: vegetarische tomatenquiche met mozzarella), zoals ik ‘m maar heb gedoopt, is intussen opgenomen in mijn kookboek Zonder pakjes & Zakjes 2, en natuurlijk staat het ook in de dubbeldikke verzamelbundel Het grote zónder pakjes & zakjes kookboek. Verkrijgbaar in de boekhandel of te bestellen via deze website.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Spaghetti met paddenstoelen

Pompoenrisotto voor Antipakjesavond

Tomatensalade à la Ottolenghi

Vorig bericht: « Boek Foodstyling
Volgend bericht: Flirty kiss blijkt ijskoude stalker »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN