De webshop is gesloten op dit moment
Het is wel mogelijk om het nieuwe boek "De Zoete Oven" alvast te reserveren Negeren

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

11 juli 2013

Restaurant Samsha in Valencia

Vlak buiten het centrum van Valencia, in de Aragón-wijk vol barretjes, ligt restaurant Samsha, naar eigen zeggen gespecialiseerd in de creatieve keuken. Ik was er tijdens de restaurantweek. Chefkok Víctor Rodrigo is pas 31 jaar, maar heeft al een zeer eigen stijl. Hij mag zijn gasten graag verrassen, met smaken, maar ook vormen, kleuren en texturen. Dat begint al bij de hypermoderne, kleurige indeling. De wanden zijn knaloranje, limoengroen en viooltjespaars, de vloer koud donkergrijs. Met ook nog eens iets te felle spotjes in het plafond en de nogal fris afgestelde airco is het niet de meest sfeervol-romantische locatie ever. Maar dit terzijde. We komen voor het eten.samsha

Verrassend
Een glaasje cava, daar doen ze niet aan, het kan alleen per fles. Dan maar meteen aan de gewone wijn. De amuse bestaat uit shotjes Bloody Mary met rode kool, waar met een pipetje limoensap in gaat, vergezeld van yoghurtkroepoek. samshaDaarna volgt een serie van inderdaad verrassende gerechten. De serveerster spreekt geen woord Engels, maar gelukkig staat er een kaartje op tafel met daarop uitgebreid het menu dat deze restaurantweek geserveerd wordt. Koude bietensoep in een theepotje bij ijs van avocado en bonito met friemels van zoete aardappel. samsha‘Risotto’ van kamut (een graan waar ik nog niet eens van gehoord had) met eend en paddestoelen in een beeldschoon druppelbord en als toetje een ‘boombast’ van vanille-perenijs met chocola.samsha

Vergissing
Leuk detail is dat bij elk gerecht een ander soort zelfgebakken broodje op tafel komt tot en met een chocolademuffin bij het toetje. En die zijn zonder uitzondering allemaal heerlijk. De maaltijd eindigt per vergissing weer met dezelfde amuse. Foutje, die zal wel voor de buren bedoeld zijn? Maar nee. De shotjes en pipetjes en kroepoek zien er hetzelfde uit, maar de smaak is totaal anders. Nu is het een zoete versie: gin-tonic met kokoskroepoek. Verrassend, inderdaad!

Dit is deel elf in de serie Lekkers uit Valencia. Terug naar aflevering 1 (Mercado Central), 2 (Bodega Montaña), 3 (paella), 4 (horchata), 5 (fartons), 6 (Café de las Horas), 7 (Agua de Valencia), 8 (sangria), 9 (la Pulperia) en 10 (restaurant Vertical). In de volgende aflevering een hoteltip.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Fartons

Sangria

WERELDGERECHTEN-diner

Vorig bericht: « Heel Holland Bakt
Volgend bericht: Hotel in Valencia: Ad Hoc Monumental »

Primaire Sidebar

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN