• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

4 september 2013

Fleurige bonensalade

Bonen moeten zwemmen, heb ik geleerd. Niet in wijn, maar in olie. Elke boon fleurt onmiddellijk op van een ferme plens. Italianen weten dat als geen ander. Dát zijn pas bonenpeuzelaars. Maar kale bonen, daar doen ze niet aan, die zijn flauw en saai. Neen, een mooie scheut extra vergine erover, en dan valt zelfs de grootste bonenhater of – veel frequenter – bonenonverschillige (‘mwah bonen, niks an’) voor de bijl. Eh, boon.

Het is dezer weken Peulenparade, zoals ik gisteren al vermeldde. We gaan eens supermakkelijk beginnen met een bonenrecept waar echt niks mis mee kan gaan. bonensaladeDoodeenvoudig te bereiden, ziet er fleurig uit omdat er behalve bonen ook oranje wortel en groene basilicum en roodbruine Parmaham doorheen gaan. En welke bonen? Dat kun je zelf bepalen. Ik koop meestal wat de Turk in blik heeft, zoals borlottiboontjes of (grotere) limabonen. Maar zelf gedroogde bonen weken en koken is ook heel lekker, en heus niet zo ingewikkeld.

Enfin, genoeg gesproken. Hier staat het recept van de Italiaanse bonensalade met Parmaham, wortel en basilicum. En olie dus. De lekkerste olie die je hebt.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Aspergerisotto met zeekraal

Sugarsnaps anders-dan-anders

Detox curry-noedelsoep

Vorig bericht: « De Peulenparade
Volgend bericht: Tunes Bar gaat Aziatisch »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN