• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

19 september 2013

Peck in Milaan

Deze week was ik voor het eerst van mijn leven in dé delicatessenwinkel van Milaan, Peck. Opgericht in 1883 door een Hongaar, Francesco Peck, die vooral ham aan de man bracht. Van een klein winkeltje op steenworp afstand van de beroemde dom van Milaan is het etablissement intussen uitgegroeid tot een luxetempel vol lekkernijen: brood, vlees, kaas, groente, chocola, thee, koffie, olie, wijn, ijs, gebak en een keur aan traiteursmaaltijden. Kwaliteit en Peck zijn synoniemen, zeggen ze zelf in alle bescheidenheid.peck

Is de winkel zelf al heerlijk om in rond te dwalen, achter de schermen bleek het nog veel leuker. Ik kreeg een rondleiding door de enorme keuken waar alles voor de winkel gemaakt wordt. Meteen al bij binnenkomst valt het fraaie koperwerk op. peckDaaronder wordt met man en macht inktvis geprepareerd, worden paprika’s geroosterd, staan pannen bouillon op en achterin worden verse, tweekleurige ravioli met de hand gevuld. Die móeten straks mee naar huis!peck

Er is een aparte ruimte voor chocola, waar twee ketels met het vloeibare bruine goud verleidelijk staan te geuren. De bakkerij ernaast is al opgeruimd: daar beginnen ze immers al ’s ochtends heel vroeg. In de kelder zit de immense slagerij. De pancetta voor de kerst wordt alvast in de kruiden gezet. peckEr is net een flinke bak gemaakt van de wereldberoemde pesto van Peck. Grote koelcellen hangen vol kalfsvlees (uit Nederland!), worsten, bresaola, koteletten. De aantallen zijn indrukwekkend: per week maken ze 80 kilo ragu (zeg maar: bolognesesaus) en 100 kilo stracotto per week, de gestoofde vleesvulling voor ravioli en tortellini die zo’n 7 à 8 uur moet sudderen. peckEr gaan per jaar 3000 bresaola’s doorheen en 1600 parmahammen. In de kaaskelder ruikt het ook al zo lekker, inclusief een hele wand vol oude Parmiggiano Reggiano’s uit 2008 die gereserveerd staan voor Japan.

Op de eerste verdieping is het restaurant, waar uiteraard ook alle lekkernijen uit de winkel op het menu staan, al hebben ze hier ook weer een eigen keuken. Na een prachtig assortiment antipasti (vooral de bresaola in het midden, met een ansjovisje erbij is verrukkelijk) volgt de risotto alla milanese, hét lokale gerecht. peck risotto alla milaneseEn van de kliekjes daarvan maken ze dan weer Riso al salto (link voor het recept!): knapperige pannenkoekjes. Heerlijk! En nog geserveerd door een leuke ober ook.peck riso al salto

Het vliegtuig wacht, dus nog even heel snel door de winkel rennen voor wat boodschappen. Vanwege die hinderlijke vloeistofbeperkingen valt voor de handbagagereiziger helaas een hoop af. Gelukkig hebben we de ravioli nog! Helaas. De dame achter de balie is onverbiddelijk: de verse pasta mag hooguit 1 uur buiten de koeling, en tot Amsterdam is het nog wel een eindje verder. Ook die met kaasvulling krijg ik niet mee van haar. Uiteindelijk wordt het dan maar een doosje houdbare linguine. En de volgende keer neem ik een koeltasje mee.linguine

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Bloedsinaasappelpudding

Tapenade

Kookboek Home Made Zomer

Vorig bericht: « Tapenade
Volgend bericht: Chocoladetaartjes met mango »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN