Ontwerpster Femke Mosch voert het koken met pakjes en zakjes door in extreme vorm: met poeders. Want waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Met een batterij poeders kun je immers elk gerecht maken wat je maar wilt, van Italiaanse spaghetti bolognese tot exotische bobotie.
Dat wil ze deze week (nog tot en met 27 oktober) laten zien met haar project De Poederij (‘sinds 1982’) op de Dutch Design Week in Eindhoven, in het onderdeel Graduation Show. Wat is ‘de Poederij’? Het is haar antwoord op de meestgestelde vraag van ons land: wat eten we vandaag? Of beter gezegd: wat is het nu precies wat we eten, als we eten uit pakjes en zakjes? En waarom zijn er volop specialisten voor bijvoorbeeld vlees (slagers) of brood (bakkers), maar hebben we nog geen specialist in poeders terwijl we dat zo massaal eten?
Voor wie niet af kan reizen naar Eindhoven, op dit filmpje kookt ze bijvoorbeeld moderne tomatensoep maakt, met poeders, en ze vertelt er meteen bij wat alle poeders precies doen.