• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

31 maart 2014

Albóndigas

Voor het betere dolce farniente toog ik een weekje naar Spanje. Andalusië om precies te zijn, het land van olijfbomen, heel erg veel olijfbomen, en sinaasappelbomen en amandelbomen en nog meer olijfbomen. Met tussendoor pittoreske witte dorpjes, ogenschijnlijk lukraak tegen de berghelling gesmeten. Als inwoner van een plat land blijft dat iets wonderbaarlijks, zo’n verticaal geheel om doorheen te dwalen, straatje in, trapje op, steegje door, heuveltje af. Muren vol dikke lagen helderwitte kalk, te pas en te onpas van die keramieken tegeltjes en voor een snoezige collectie bloempotten draaien ze hun hand ook al niet om. Daarentegen geen mens te bekennen, hooguit een enkele dorpsbewoner schuifelend richting bar.costadelsol

Ook aan de Costa del Sol was er nog weinig tingelingeling te beleven. Lentezon of niet, de ijssalons verscholen zich achter neergelaten luiken en de meeste strandtenten waren hun terrasjes nog aan het opbouwen. De pensionados slenterden over de boulevard. In zee waagde zich hooguit een enkele zeemeeuw. En ik? Ik toog van tapasbar naar mesón, van merendero naar . Nuttigde links en rechts hapjes bij een glaasje wijn. Poetste mijn Spaans op met schelpdierwoorden als vieras, almejas, en cañaillas. Wat kan een mens daar zielsgelukkig van worden.

Op de valreep ging ik in de supermarkt nog even op zoek naar souvenirwaardige pakjes en zakjes, maar dat viel tegen. Ik kwam hooguit een blikje albóndigas tegen.albondigas

Uit een blikje:Coren Louriño Albóndigas
Balletjes: 65% (varkensvlees, kalkoenvlees, varkensspek, tarwemeel, mechanisch verkregen kalkoenseparatorvlees, zout, stabilisatoren (E451i, E452ii), knoflook, conserveermiddel (E250)).
Saus: water, ui, tarwemeel, wijn, tomaat, wortel, zonnebloemolie, aardappelzetmeel, paprikapoeder, zout.

Zijn de Spanjaarden nog gewoon échte koks, met verse spullen? Of koken ze juist níet, omdat er zoveel heerlijks buiten de deur valt te beleven? U begrijpt, ik moet hoognodig terug voor een diepgravend onderzoek. We doden de tussentijd met zelfgemaakte albóndigas, Spaanse balletjes in tomatensaus. Die zijn heel simpel om te maken, wat ook prima van tevoren kan, en je doet er iedereen een plezier mee. Authentiek serveren als onderdeel van een tapasbuffet in van die bruine Spaans aardewerken schalen en schaaltjes met een stukkie brood erbij en het is helemaal olé.tapas

dvtMijn recept voor albóndigas is intussen opgenomen in mijn kookboek De vrolijke tafel . Verkrijgbaar in de boekhandel of te bestellen via deze website.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Campingrecept: Vispakketjes

Basistechnieken les 7: Tomatensaus

antipakjesavond

Op naar Antipakjesavond (5)

Vorig bericht: « Mini Wonder Cakes
Volgend bericht: Chocolaatjes Fiat Cremino van Majani »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN