• Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 artikelen

10 maart 2016

Kliekjesrecept: groene omelet

Als thuiswerker lunch ik steevast in eigen kantine. Dat heeft legio voordelen, maar ook wel eens nadelen. Zo moet je bijvoorbeeld altijd zelf je lunch verzinnen, er is geen bedrijfsrestaurantmedewerker die dat voor je doet. Ook nooit verrassingen of weekly specials dus. Maar altijd maar weer die eeuwige boterham met kaas gaat vervelen, ook als het (steeds ander) echt lékker brood is met (steeds andere) echt lékkere boerenkaas. En nee, ik ben niet van de low-carb-toestanden, maar soms eet ik per ongeluk ineens iets zonder koolhydraten, puur vanwege de gelukzalige variatie.

Bovendien is variëren op lunchgebied ideaal om van je ouwe rotzooi af te komen, had ik dat al gezegd? Vandaar dit kliekjesrecept van groene omelet.groeneomelet

Kluts in een kom 3 flinke eieren los met een handje geraspte oude kaas, een forse lepel uiteráárd zelfgemaakte pesto (die uit een potje is VIES mensen, echt vies), zout, peper en twee in ringetjes gehakte lente-uitjes, inclusief al het groen. Want het wordt immers een groene omelet.
Verhit een kleine koekenpan op het vuur, laat er dan een klontje boter in smelten. Giet de omeletvulling erin, roer een beetje met een pollepel om de boel weer eerlijk te verdelen, want alle ringetjes lente-ui zijn nu natuurlijk naar één kant geglibberd. Strooi er 25 g zachte geitenkaas over. Dat hoeft niet, maar is a) lekker, ziet er b) leuk uit, van die onduidelijke bonkjes en c) ik had nog een restje in de koelkast waar ik vanaf moest.
Nu met een deksel op de pan (voor het stollen van de bovenkant) 10 minuutjes zacht laten sudderen terwijl je intussen even wat sla omhusselt met olijfolie, kneepje citroensap, wat zout en peper.

Zo ziet ‘ie er kaal uit:groeneomelet

 

En zo opgevouwen met een slaadje bla erbij: groeneomelet

 

Ik zeg: lunch!

print

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Op naar #Antipakjesavond (2)

Kruidenzout

Mini cannelés

Vorig bericht: « Flower sprouts, wat doe je ermee?
Volgend bericht: Restaurant In ‘t Vierde Baarsje »

Primaire Sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

Nu in de winkel

  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 19,99
  • Slim zónder pakjes & zakjes € 24,99
  • ovenhandboek Het grote ovenhandboek € 24,99

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Noodzakelijk Altijd ingeschakeld