• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

2 oktober 2014

Tomatensalade à la Ottolenghi

Ottolenghi mag dan intussen een heel bataljon aan medewerkers hebben dat zijn recepten helpt ontwikkelen, ik heb natuurlijk meneer Koken met Karin tot mijn beschikking. Dus ik zette hem aan het werk met het gisteren besproken kookboek Plenty More en hij koos dit vegetarische recept voor Tomatensalade met geroosterde citroen. Een mooie combi van zoete, rijpe tomaten en licht bittere, geroosterde citroen. Al ging dat nog bijna fout, want toen hij de citroen volgens instructies 20 minuten op 175 °C in de oven legde, zagen ze er na 17 minuten zo uit:verbrande citroenen Ottolenghi

Dus bij poging twee heeft hij daar maar 140 °C van gemaakt. En hij maakte de salade aanvankelijk zonder de voorgeschreven granaatappelmelasse, want niet in huis, tot ik vlak voor het aan tafel gaan ineens een flesje van deze dikke stroop van ingekookte granaatappelsap uit een doos culipost wist te vissen die ik kreeg opgestuurd van Oil & Vinegar. Maar de Turk heeft het ook. En anders neem je balsamicostroop.ottolenghi tomatensalade

Nodig voor 4 personen:
400 g kleine tomaatjes, geel en rood
2 middelgrote citroenen, over de lengte gehalveerd, pitten verwijderd, in 2 mm dikke plakjes (260 g)
½ kleine rode ui, in dunne ringen (50 g)
pitten van 1 kleine granaatappel (120 g)
8 salieblaadjes, fijngesnipperd
10 g platte peterselieblaadjes
15 g muntblaadjes
3 eetl olijfolie
½ theel fijne kristalsuiker
1/3 theel gemalen piment
1 ½ eetl granaatappelmelasse
zout en zwarte peper

Oven voorverwarmen op 140 °C, dus. Breng een kleine pan met water aan de kook en blancheer hierin de schijfjes citroen 2 minuten. Leg de uitgelekte plakjes in een schaal en giet er 1 eetl olie over met ½ theel zout, de suiker en de salie. Meng en verdeel de plakjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster 20 min in de oven en laat afkoelen.
Doe de rest van de ingrediënten in een kom met de overgebleven olie, ¼ theel zout en wat zwarte peper. Meng de plakjes citroen erdoor en dien de salade op.

Tip: om hem wat maaltijdsaladiger te maken kan er nog gekookte fregola (parelcouscous) door. Laat ik die nou net in huis hebben! Alleen ben ik vergeten die nog even op de foto te zetten.

Dit recept komt zoals gezegd uit het boek Plenty More van Yotam Ottolenghi, lees hier mijn recensie.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Vega kijkje achter de schermen 5

Boterkoek met echte boter

Flower sprouts, wat doe je ermee?

Vorig bericht: « Sushi to go
Volgend bericht: Gougères (kaassoesjes) »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN