• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

9 maart 2015

Hachee

Diverse aanvragen voor hachee de laatste tijd. Opschieten dus, want straks is het ineens weer lente, dat zul je altijd zien, en dan taalt er niemand meer naar hachee. Ik ken het vooral als kliekjesgerecht, waarbij een klein restje vlees-met-jus-uit-de-braadpan met een hoop uien op wonderbaarlijke wijze wordt vermenigvuldigd zodat er ineens – tadaaaa! – weer een volle pan op tafel staat.
Maar ja, wie heeft er tegenwoordig nou nog een restje vlees-met-jus paraat? Niemand, inderdaad. Sterker nog, wie weet er nog hoe je hachee maakt? Bijna niemand. Gelukkig is er altijd nog de helpende hand van Honig: “Heb je nog een netje uien liggen? Maak er hachee van! Voeg onze mix aan het vlees en de uien toe, 2 uurtjes laten sudderen en je hebt een overheerlijke maaltijd op tafel staan.”

Driewerf neen. Voor het maken hachee is géén pakje mix nodig met bloem, suiker, zout en smaakversterkers. En ik begrijp heus wel dat de moderne mens alles snel-snel-snel wil, maar na 2 uur heeft u taaie vleesbonken, geen smeltend-smeuïg zachte hachee. Wat ook al niet klopt is de pakjesinstructie “Bak op het laatst de in halve ringen gesneden uien kort mee”. Uien moet u juist de tijd geven. Dan worden ze niet alleen zacht, maar geven ze ook heel veel smaak af. Ik kan het niet vaak genoeg herhalen: uien mensen, uien moet u hebben. Massa’s smaak en volume voor drie keer niks. En het telt nog als groente ook.

Enfin. Genoeg gefoeter op pakjes. Weet u wat ook heel erg vies is? Hachee uit blik.Hachee

Uit een blik: Struik Hollandse hachee
Water, 20% gekookt rundvlees, 17% uienringen, tomatenpuree, tarwebloem, gemodificeerd maïszetmeel 1,7%, groene paprika, rundvet, zilveruitjes, zout, aardappelzetmeel, gistextract, aroma, kruiden, specerijen, gebrande suiker, suiker, uipoeder, azijn.

Het Meest Hopeloze Gerecht Om Op De Foto Te Zetten. Maar mán, wat lekker.

Het Meest Hopeloze Gerecht Om Op De Foto Te Zetten. Maar mán, wat lekker.

dvt

Mijn recept voor hachee is (met prachtfoto van een Echte Fotograaf) intussen opgenomen in mijn kookboek De vrolijke tafel . Verkrijgbaar in de boekhandel of te bestellen via deze website.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Falafel

Thaise wortelnasi

Kerstmenu bijgerecht: Zoete aardappel uit de oven

Vorig bericht: « Pasta met cavolo nero
Volgend bericht: Pim’s koekjes »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN