• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

6 juni 2017

Opperdoezer Ronde op z’n Italiaans

Een beetje oma zou van heur leven nimmer voorgeschilde aardappelen kopen, maar dat zal wel weer marketing wezen. Ik snap de behoefte aan gemak maar ga nou eens een keertje voor écht lekkere piepers. De Opperdoezer Ronde is namelijk weer gesignaleerd!

Uit een pakje: Cela Vita Oma’s Vastkokende Aardappels
Ingrediënten: Aardappelen, 7% zout.

Opperdoezer Ronde zijn een onvervalst puur natuur streekproduct uit, inderdaad, Opperdoes. Kleine, wat bonkige gele aardappeltjes. Niet moeders mooiste, en onmogelijk te schillen, maar dat hoeft gelukkig ook niet. En die smaak… Alsof het spreekwoordelijke engeltje over je tong piest. Maar dat kan ook de bijbehorende gesmolten boter zijn. Het basisrecept uit Opperdoes is namelijk sinds jaar en dag:aardappels koken, kommetje gesmolten boter erbij en dippen maar. Geen speld tussen te krijgen. Maar vooruit, we doen ook een veritaliaanste variant, met gremolataboter.

Zelf maken?
Nodig voor 4 personen:
750 g Opperdoezer Ronde
1 bosje platte peterselie
50 g zachte boter
1 citroen (alleen rasp)
1 knoflookteen
snuf gewoon zout
snuf fleur de sel (of ander knisperzout)

Borstel de aardappelen schoon onder de kraan, schillen hoeft niet. Snij doormidden en kook in gezouten water gaar in ± 20 minuten. Hak intussen de peterselie en knoflook fijn. Rasp de schil van de citroen erboven. Bewaar een lepeltje van de mix voor de garnering, prak de rest met wat fleur de sel door de boter. Giet de aardappels af, hussel meteen om met de boter. Laat met deksel op de pan even staan en hussel nog een keer. Bestrooi aan tafel met de rest van de gremolata.
Lekker bij asperges, een mootje zalm uit de oven of een gebakken witvisje.

TIP:
Kijk hier voor Opperdoezer-verkooppunten. Bij sommige supermarkten kunt u ze alleen online bestellen. Vraag er ook eens naar bij de betere groenteboer. En niet te lang wachten, want na september is het weer voorbij.

 

Dit recept verscheen eerder in Trouw. Copyright: Koken met Karin.

P.S. De smaak te pakken gekregen van het koken zonder pakjes? Dan zijn er mijn antipakjeskookboeken Koken met Karin Zónder pakjes & zakjes, het vervolg, dat luistert naar de titel Zónder pakjes & zakjes 2, of handig deel 1 + 2 samen in de voordelige dubbeldikke verzamelbundel Het grote zónder pakjes & zakjes boek (top 3 best verkochte kookboeken van 2016).

zonder pakjes zakjes 1zonder pakjes zakjes 2grote zonder pakjes zakjes

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Libanon: fatteh

Tapas: brood met tomaat

Kaasstengels

Vorig bericht: « Gourmand Cookbook Awards: nep of echt?
Volgend bericht: Kritische journalist gezocht? »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN