De webshop is gesloten op dit moment
Het is wel mogelijk om het nieuwe boek "De Zoete Oven" alvast te reserveren Negeren

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

24 september 2018

Pad thai met kip

Terwijl u en ik nietsvermoedend vakantievierden bedacht Conimex een reclame-actie om in Thailand het nationale gerecht te maken. Een gotspe. Thailand is immers bij uitstek het land van vers, vers, vers. De markten barsten van de groente, fruit en kruiden en overal zijn simpele straattentjes waar daarmee in een handomdraai iets lekkers wordt gemaakt. En dan wil Conimex ze pad thai gaan aansmeren op basis van ‘authentieke’ poedermix?

Uit een pakje: Conimex Streetfood Thaise Pad Thai
Rijstnoedels (rijst, tapiocazetmeel), sausmix (sojasaus (water, sojaboon, tarwe), gebrande suiker, water, knoflook, gemodificeerd maïszetmeel, aroma, tamarinde, kurkuma, kleurstof E150d, voedingszuur E270, garnalenpoeder, conserveermiddel E202), pinda’s.
Zelf toevoegen: 3 lente-uitjes, 1 ei, 2 eetlepels olie, 125 g taugé, 100 g gepelde rauwe tijgergarnalen.

Wacht even, zegt u nu, Conimex? Die waren toch van de Indische maaltijden? Jazeker, maar wij eten tegenwoordig liever Thais, Vietnamees of Filipijns; niet voor niets is het Chin.Ind.Spec.Restaurant intussen alom verdrongen door een All You Can Wok. Dat zagen ze bij Unilever natuurlijk niet met lede ogen aan, dus Conimex werd in rap tempo omgebouwd tot een universeel Aziatisch merk vol streetfood-maaltijdpakketten.

Maar wat was er nou in Thailand? Drie lawaaiige Nederlandse jongens, gewapend met koffers vol Conimexpakjes, speelden voor één dag restaurantje in Bangkok. Geheel volgens de tijdgeest maakten ze daar een paar vermoeiende filmpjes van, rijkelijk gelardeerd met ‘fokking’ dit en ‘pik’ dat. Hamvraag: wat vonden de Thai? Opvallend genoeg zie je ze niet al etend commentaar geven, wel veel halfvolle bordjes bij de afwas. Maar goed, uiteindelijk zit de doelgroep natuurlijk niet daar maar hier, het gaat erom dat Nederlandse consumenten nu naar de supermarkt rennen om voor bijna drie euro (!) een poederzakje te kopen met daarin drie keer niks. Spaar die euro’s liever op voor een vakantie naar Thailand, zeg ik dan, een recept heb ik wel voor u. Het kan ook met garnalen of tofu, maar ik koos voor kip.

RECEPT Pad thai met kip (zonder poedermix)

Nodig voor 4 personen:
300 g mie (platte rijstnoedels)
300 g kipdijenvlees
200 g taugé
4 eieren
2 uien
5 lente-uitjes
2 rode pepers
2 knoflooktenen
75 g ongezouten pinda’s
1 bosje verse koriander
1 limoen
5 eetl Thaise vissaus
4 eetl suiker
scheut plantaardige olie

Kook de mie iets korter dan volgens de aanwijzingen op de verpakking, spoel af met koud water en zet apart. Rooster de pinda’s al omscheppend vijf minuten in de droge wok en hak ze grof. Snij de kip in kleine stukjes. Snipper de uien, knoflook en rode pepers (inclusief de zaadjes). Klop de eieren los in een kom. Snij de lente-ui in 3 gelijke stukken, dan in de lengte in dunne reepjes, hak de koriander grof, spoel de taugé af. Tot zover de voorbereiding. Verhit een scheut olie in de wok en fruit ui, knoflook en peper al omscheppend tot geurend. Voeg de kip toe en bak op hoog vuur kort rondom bruin. Schuif alles een beetje naar de rand, giet nu het geklutste ei in de wok en schep om tot het stolt. Nu mogen mie, lente-ui, taugé, vissaus, suiker, de helft van de koriander en pinda’s erbij. Knijp ½ limoen erboven uit. Schep alles nog even kort door elkaar tot het goed gemengd en warm is. Schep op borden en bestrooi met de rest van de pinda’s en koriander, serveer met de andere ½ limoen in partjes. Proef! Een laffe hap is uw eigen schuld.

TIP:
De Thaise keuken is gebaseerd op een uitgekiende balans tussen zoet, zuur, zout en pittig. Breng de pad thai aan tafel zelf verder op smaak met sriracha-saus (meer pit), suiker (als het juist te pittig is), limoensap (frisser) of vissaus (hartiger).

 

Dit recept verscheen eerder in Trouw. Copyright: Koken met Karin.

P.S. De smaak te pakken gekregen van het koken zonder pakjes? Dan zijn er mijn antipakjeskookboeken Koken met Karin Zónder pakjes & zakjes, het vervolg, dat luistert naar de titel Zónder pakjes & zakjes 2, of handig deel 1 + 2 samen in de voordelige dubbeldikke verzamelbundel Het grote zónder pakjes & zakjes boek. Plus natuurlijk de kersverse nieuwe aanwinst: Slim zónder pakjes & zakjes.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Tomaat-pompoensoep

Slavink

Geroosterde kool met vinaigrette

Vorig bericht: « Sperziebonensoep
Volgend bericht: Japan Easy »

Primaire Sidebar

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN