• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

28 november 2018

Antipakjesavond: Siciliaanse ovenpasta

Noem mij raar, maar ik word dolgelukkig van het doorbladeren van de Allerhande. Niet speciaal de jaarlijkse Kerstallerhande, maar gewoon elke maand weer. Niet vanwege de recepten, zeg ik er meteen eerlijk bij, maar vanwege de advertenties. En vooral de hand over hand toenemende advertorials, recepten met ingrediënten van een betalende sponsor. Zo ontdek ik namelijk steeds nieuwe producten. En daar gaat mijn hart sneller van kloppen.

Ja, lach maar. Ik raak oprecht opgetogen als ik dingen lees als ‘De nieuwe Maggi Markt Mixen bevatten zorgvuldig geselecteerde natuurlijke ingrediënten’. Alleen al voor dat ‘nieuw!’ ben ik enorm vatbaar. En kijk, ‘zorgvuldig geselecteerd’, dus die ingrediënten zijn nu eindelijk eens niet lukraak bij elkaar gemieterd. Heerlijk. Een van die nieuwe marktmixen van Maggi heet ‘Siciliaanse ovenpasta’.

Uit een pakje: Maggi Siciliaanse ovenpasta spinazie ricotta
Groente 71,8% (36,5% zongerijpte tomaten, uien, wortelen, paprika), aardappelzetmeel, suiker, kruiden en specerijen 6,4% (knoflook, zwarte peper, oregano, tijm), zeezout, zonnebloemolie.
Zelf toevoegen: 210 g fusilli, 200 g spinazie, 1 ui, 125 g ricotta, 1 blik tomaten, 50 g Parmezaanse kaas, olijfolie.

Dat is helemaal geen pasta, laat staan Siciliaans, maar niks meer of minder dan een zakje met kruidenmix. Zelf toevoegen: pasta, spinazie, ui, ricotta, tomaten en parmezaan. Wat valt hier op? Juist, dat Maggi zich steeds minder presenteert als ouderwetse poedermixenpakjesboer (zout, suiker, vulmiddel, bindmiddel, stabilisator, smaakversterkers), maar als specerijenleverancier. Verstegen mag wel oppassen. Alhoewel, zout, suiker en zetmeel zit er als vanouds nog steeds in natuurlijk.

Over natuurlijk gesproken, het is ‘op natuurlijke wijze gemaakt en samengesteld, zodat jij elke dag een gebalanceerde en lekkere maaltijd op tafel kan zetten’, want na jarenlang ‘ambachtelijk’ en ‘authentiek’ is ‘natuurlijk’ intussen het nieuwe modewoord bij de voedingsmiddelenindustrie. En u weet: e-nummers eruit, betekent gebakken lucht erin. Allemaal om ervoor te zorgen dat u voor anderhalve euro een zakje aanschaft ‘met groente in de hoofdrol’, die u er dan nog wel even zelf bij moet kopen, want dat gedroogde groentespul in de mix, daar moeten we het niet van hebben.

Tip op het pakje: ‘vervang de spinazie ook eens door aubergine’. Kijk, dat maakt het al een stuk Siciliaanser. Weet u wat? We doen ze gewoon allebei. Is dit nou geen puik recept voor aanstaande Nationale Antipakjesavond?

Recept Siciliaanse ovenpasta (met spinazie en ricotta)
Nodig voor 2-3 personen:

200 g fusilli
200 g spinazie
1 aubergine
1 ui
125 g ricotta
200 ml tomatenblokjes (½ blik of pak)
50 g versgeraspte parmezaan
2 knoflooktenen
3 takjes rozemarijn
2 theel gedroogde oregano
½ theel pittig paprikapoeder
scheut olijfolie
zout & peper uit de molen

Oven voorverwarmen op 200 °C. Kook de fusilli in ruim kokend water met wat zout nét beetgaar, 1 minuut korter dan op de verpakking staat. Snipper intussen de ui en de knoflook, hak de rozemarijn fijn. Verhit een scheut olijfolie in een hapjespan fruit alles samen zachtjes een paar minuten glazig. Snij intussen de aubergine in dobbelsteentjes. Doe in de pan, bak op hoog vuur al omscheppend gaar in ± 4 min. Voeg nu hand voor hand de spinazie toe en schep om tot het slinkt. Giet het ½ blik tomatenblokjes erbij, plus oregano, paprikapoeder, zout en peper. Breng aan de kook. Zet dan het vuur uit en roer de uitgelekte pasta, ricotta en de helft van de parmezaan erdoor. Doe in een ovenschaal en strooi de rest van de parmezaan erover. Tot zover kunt u de hele boel ook voorbereiden en bewaren in de koelkast tot vanavond of zelfs invriezen. Laat in de oven in ± 15 minuten gratineren. Reken iets meer tijd als het gerecht ijskoud is, en laat indien ingevroren eerst altijd ontdooien.

Dit recept verscheen eerder in Trouw. ©: Koken met Karin.
En hij past mooi meteen in de serie Op Weg naar Antipakjesavond. Ook in de serie: boerenomelet, courgettepannenkoekjes met munt, vispakketjes, kippakketjes, risotto, vegetarische snert en appeltjes uit de oven.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Asperges met tahin

Vegan tartaar (à la Hiltl)

Appels met kruidnootjes

Vorig bericht: « Op naar antipakjesavond 2018
Volgend bericht: Antipakjesavond: courgettepannenkoekjes »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN