• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

6 februari 2019

Kliekjesrecept: spruitjespannenkoekjes

Daar zit je dan met ineens een gat in je leven: mijn spruitjesmaand in Trouw is voorbij, maar ik zit nog vol spruitjeslust en spruitjesideeën. Al heeft het thuisfront er intussen wel tabak van. Als je weet dat elk recept minstens twee keer gemaakt wordt voor het in de krant komt en dat menig recept de krant niet eens haalt, dan kun je je voorstellen hoeveel spruitjes er hier doorheen gegaan zijn. Maar voor de echte liefhebbers doe ik vandaag nog een kliekjesrecept met spruitjes.

Ik had namelijk een handvol spruitjes over plus een bakje gare aardappelpuree. Net genoeg voor een portie aardappelpureespruitjespannenkoekjes. Of aardappelpureespruitjesfritters. Of aardappelpureespruitjes- drie-in-de-pan, ware het niet dat ik kleintjes maakte en toen pasten er makkelijk vier in de pan. Vijf had ook nog gekund.

Enfin, hoe je ze ook wilt noemen, het principe is doodsimpel: koude aardappelpuree in een grote kom losroeren met 2 eieren. De rauwe spruitjes in plakjes snijden en dan met een groot mes lekker fijn hakken. Kijken wat er nog meer rondslingert in huis. In mijn geval: peterselie. Verder natuurlijk nog zout, peper en voor de pit wat cayennepeper en dan alles door elkaar mengen tot een dikkig nat beslag. Als het bij jou heel dun uitvalt, dan had je trouwens beter maar 1 ei kunnen doen. Of voeg alsnog een lepel bloem toe.

Een laagje olie verhitten in een koekenpan en dan met twee lepels steeds blubjes beslag erin laten vallen. Denk aan van die Amerikaanse pannenkoekjes. Even bakken tot de onderkant stevig is, dan omdraaien met een spatel en de andere kant bakken. Het is allemaal vrij snel gepiept, want de binnenkant mag nog wat smeuïg blijven. Laat even uitlekken op keukenpapier en dan aan tafel. Warmhouden in de oven is een optie, maar lauwwarm zijn ze ook heerlijk. Als bijgerecht, als voorafje, als lunch. Doe d’r een salade of voor mijn part een gebakken worstje bij, en klaar ben je.

Nog één keer de spruitjesmaand:
• Spruitjesgratin met pindakaas
• Spruitjes met miso
• Oosterse noedelsalade met spruitjes
• Rauwe spruitjessalade op z’n Italiaans
• Kliekjessoep met spruitjes
• Gewokte spruitjes met walnoten

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Remia pasta-ovenschotel

Aubergine met linzen-notengehakt

Bloemkool à la polonaise

Vorig bericht: « Rauwe spruitjessalade
Volgend bericht: Ananas-appeltaart »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN