• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

4 februari 2021

Paars eten

Vandaag, 4 februari, is het Wereld Kanker Dag. Een dag met een paars randje. Of lintje. Want door corona zouden we bijna vergeten dat deze ziekte er ook nog is, met enorme impact op zowel de patiënt als de dierbare naasten. Om al die mensen op bescheiden wijze speciaal even een hart onder de riem te steken, vroeg het Wereld Kanker Onderzoek Fonds of ik mee wilde helpen om deze dag paars te kleuren. Hoe? Met lekker en gezond eten natuurlijk. Ze noemen het ‘Foodies koken paars’. Uiteraard heb ik wel wat recepten paraat voor je om deze hele dag paars door te komen.

Paars eten? Dan denk je al snel aan de aubergine. Alhoewel, na bereiding is die zelden nog paars, maar eerder bruin. Nee, dan heb je meer aan bietjes. Die zijn rood, maar kleuren alles wat je ermee maakt al snel paars. Dus lang leve het bietje. En die komt van pas zowel bij ontbijt, lunch als diner.

Paars ontbijt:
We beginnen met een drinkontbijt, een lekker dikke smoothie van havermout en melk, met een beetje biet en een handje bramen uit de vriezer. Helemaal lekker met een vleugje verse munt. In de blender en klaar is Kees.
Hier vind je het recept van paars drinkontbijt.

Paarse lunch:
Als lunch kan ik je mijn paarse bietenspread aanbevelen. Weer met biet, inderdaad, maar nu in combinatie met walnoten en mierikswortel voor de pit. O, en wat zilveruitjes en citroen, een klein beetje zuur brengt de boel mooi in balans. Echt heel lekker op brood, al dan niet geroosterd. En trouwens ook top in een tosti met geitenkaas. Zelfs op toastjes of crackers is het een hit. En het leukste is: elke keer valt hij weer heel anders paars uit.
Hier vind je het recept van paarse bietenspread.

Paars diner:
Even simpel als fraai is dit bordje in paarse tinten. Kort gebakken sintjakobsschelpen met een lichtpaarse puree van truffelaardappels (de betere groenteboer heeft ze) en voor de lekker wederom wat bietjes erbij, want het is toch al een bietendag. O ja, en ook nog wat knapperig gebakken spekkruim. Een restaurantwaardig geheel, maar dan gewoon lekker thuis.
Hier vind je het recept van lila puree met coquilles en biet.

P.S. Te veel gedoe? Maak supermakkelijke langzaam gestoofde rode kool uit de oven. Die is immers juist eerder paars dan rood. Heerlijk en heel troostend comfort food.

INFO:
Op de website van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds vind je meer informatie over Wereld Kanker Dag en waar het paarse lintje voor staat. Je kunt er ook doneren, want de organisatie ontvangt geen subsidies en is dus afhankelijk van donaties. En alle beetjes helpen.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Kerstmenu nagerecht: chocoladetulband

Kersenlunch met bouillon

Gratis picknick in het Vondelpark

Vorig bericht: « Peren pistache plaatcake
Volgend bericht: 10x wintersoep »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN