• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

31 maart 2022

Solo gnocchi

Schrijnende ingezonden brief in de krant van een lezer die snakt naar eenpersoonsrecepten. Ook mijn recepten zijn doorgaans voor vier personen, daar is nu eenmaal de meeste vraag naar. Vaak kun je de ingrediënten van recepten wel verminderen, of op z’n minst halveren (en/of de rest van het gerecht bewaren in de vriezer voor een volgende keer). Maar dat lukt niet altijd. Daarom speciaal mijn persoonlijk favoriete eenpersoonsmaaltijd: gnocchi.
Gnocchi (spreek uit: njokkie) koop je kant-en-klaar in de supermarkt. De koelverse zijn het lekkerst. Zelf haal ik deze bij mijn groenteboer, ook uit de koeling:

En dan? Snij 1 minicourgette (of een halve gewone) in flinters. Laat een ferm klontje boter (of olijfolie) smelten met 2 à 3 ansjovisfilets. Voeg de courgette toe en roerbak 2 minuten. Doe ± 150 g gnocchi erbij en bak 2-3 minuten mee. Hak intussen 5 peppadews fijn uit een potje (zo’n potje komt altijd van pas en blijft eeuwig goed in de koelkast – ik gebruik hier die zonder kaas), net als wat peterselie. Zout of peper is nu niet meer nodig, daar zijn die ansjovis en pittige peppadews al voor. In 6 minuten zit je aan tafel met dit troostrijke bordje comfort food.

TIPS:
• Als je de gnocchi apart bakt in een tweede koekenpan, blijven ze extra knapperig. In boter, in olijfolie of in een mix van beide. Meng pas op het laatst de groente erdoor en eet meteen op.
• Ook lekker: geen peterselie maar kort gefrituurde salieblaadjes, dat kan prima in een bodempje olie. (Heb je al een salieplantje op je balkon staan? Nee? Doen hoor!)
• 1-2 lepels spekjes in plaats van ansjovis is ook lekker. Je hebt maar weinig nodig om het lekker hartig te maken. Maar zonder vlees of vis kan ook prima uiteraard.
• Geen peppadews? Wat stukjes paprika kan ook. Of helemaal op het laatst wat doormidden gesneden kerstomaatjes. In dat geval is basilicum natuurlijk ook lekker erbij.
• Heb je toevallig nog wat pesto over? Doet het ook goed in zo’n solo-gnocchi.
• Kaasfan? Wat verkruimelde feta (in dit geval gemengd met wat citroenrasp) doet het ook heel goed erover.

Nog meer zin in gnocchi?
In mijn nieuwe vegetarische kookboek staat trouwens ook een (geheel nieuw) gnocchirecept, met groente uit de oven, van de bakplaat. Ook supermakkelijk, of je nu met 1, 2, 3 of 10 personen bent.
Het kookboek verschijnt op 19 april, maar je kunt nu alvast jouw persoonlijk gereserveerde exemplaar bestellen, uiteraard met handtekening en eventueel met een persoonlijke boodschap naar eigen wens. Reserveren kan ook (maar dan uiteraard ongesigneerd) bij je eigen boekhandel of bij bol.com.

 

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Pastinaaksoep (zonder maaltijdbox)

Koken op de camping: chili con carne

Bloem van briochebrood

Vorig bericht: « Salade met boerenkool
Volgend bericht: Paasbrood »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN