Afgelopen woensdag was ik te gast in het tv-programma Tijd voor Max om mijn gloednieuwe moestuinboek Van moestuin tot maaltijd te lanceren. Al vaker stond ik daar in de studiokeuken, maar nu zat ik aan tafel bij presentatoren Sybrand Niessen en Martine van Os.
Ik had een hele krat vol spullen meegenomen, van wc-rolletjes tot minigieters en een jampotje met zelfgekweekte taugé-in-wording. Zelfs mijn eigen paprikaplant en bleekselderijplant had ik meegesleept. Zo kon ik uitgebreid vertellen en laten zien hoe leuk en lekker het is om zelf je eigen groente te kweken. En dat je dus ook van alles kunt uitproberen als je geen balkon of tuin hebt maar hooguit een vensterbank.
Natuurlijk ging ik daarna alsnog de keuken in, om een gerechtje uit het boek te maken: eetbare moestuintjes, een feestelijke borreldip van (uiteraard zelfgemaakte) hummus, met daarop eetbare (jazeker) aarde in een potje, plus allerlei snackgroenten om lekker mee te dippen. Geen groente uit eigen tuin helaas, daar groeit nog niks, maar gelukkig is er altijd nog de groenteboer. Funfact: de koksmessen in de studio bleken allemaal zoek, maar gelukkig kan ik ook prima improviseren met een simpel aardappelschilmesje.
De blaadjes van de radijs hadden het zwaar onder de hete studiolampen, maar dat mocht de pret niet drukken. Na afloop van de uitzending hebben de presentatoren en overige tafelgasten de potjes allemaal leeggesmikkeld.
Hier kun je de aflevering terugzien. Mijn onderdeel is na het item over de grasmat en begint op minuut 11:45.
Op de website van Tijd voor Max is er trouwens ook een prijsvraag, waarmee je een exemplaar van mijn boek kunt winnen. Je kunt nog deelnemen (tot 19 februari). En het antwoord op de vraag hoor je natuurlijk in de uitzending.
Lekker gemaakt? Het boek ligt nu overal in de boekwinkel, of bestel hier in mijn eigen webshop een persoonlijk gesigneerd exemplaar. Tijdelijk, zo lang de voorraad strekt, met gratis 2 leuke bijbehorende ansichtkaarten.