De webshop is gesloten op dit moment
Het is wel mogelijk om het nieuwe boek "De Zoete Oven" alvast te reserveren Negeren

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

17 juli 2007

Wilde perzik

Ik heb ooit in de Dordogne twee weken een vakantiehuis gehuurd met een perzikenboomgaard ernaast. Onbeperkt de hele dag perziken eten, dan komt het ultieme geluk toch ineens akelig dichtbij. En wát voor perziken! Kogelronde blozende gevaartes, groter dan ik ze ooit in een fruitkraam gezien heb, en ontelbare malen sappiger dan ik ze ooit eerder genuttigd had. Sindsdien blijft het behelpen, op perzikgebied. Maar sinds een paar weken zie ik overal bij de betere (lees: avontuurlijkere en werkelijk in kwaliteit en lekker geïnteresseerde) groenteboer wilde perziken liggen. Wat is er in hemelsnaam wild aan een perzik? Met hun rare platte vorm zijn het eerder ontroerende kneusjesdan ruige types. Maar wel heerlijk sappig. Vanbinnen bovendien niet ordinair oranje-achtig, maar mooi bleekgeel, bijna wit, zoals die delicate witte perziken die je altijd alleen in Frankrijk schijnt te kunnen vinden. Met een schattig klein pitje, dat zich echter muurvast heeft ingemetseld, en daardoor onmogelijk elegant valt te verwijderen. Ergo, dit zijn geen perziken om ingewikkelde culinair verantwoorde dingen mee te doen. Gewoon opeten en het sap langs je kin laten druipen.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Frambozenjam

Platte peterselie

Radijzenoerwoud

Vorig bericht: « Indian food made easy
Volgend bericht: Frambozencoulis »

Primaire Sidebar

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN