• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

16 november 2007

Venkelworst

Ik heb al eens eerder geschreven over de venkelworst van mijn favoriete slager, maar een compleet artikel was er nog niet van gekomen. Nu wel. Soms moet je geheimpjes voor jezelf bewaren, maar soms verdienen ze het toch om te delen met de rest van de wereld. Theo Bon runt met zijn twee zoons een slagerij in de Amsterdamse Eerste Constantijn Huygensstraat, waar ik altijd mijn vlees bestel voor mijn kookworkshops. Hun huisspecialiteit is de venkelworst. Een licht pittig, kruidig worstje met frisse venkelzaadjes erin. Echt onvolprezen lekker! Ik probeer zoon Wesley natuurlijk het recept te ontfutselen, maar dat gaat niet zo makkelijk.

Door de molen
Wel wil hij prijsgeven dat de worst bestaat uit half rund-, half varkensvlees, ‘uiteraard van goede kwaliteit’ plus gekneusde peperkorrels en venkelzaad. Maar dat venkelzaad gaat pas helemaal op het laatst erdoor, dus niet door de molen, zodat de zaadjes heel blijven.

Restaurants
Ze verkopen de worst in hun winkel, maar leveren ook aan verschillende Italiaanse restaurants, zoals Lo Stivale d’oro in Amsterdam en Il Porto in Hilversum. Restaurant l’Angoletto in Amsterdam heeft een speciale versie volgens nóg geheimer recept. Met uitzondering van de zomer, wanneer het wat rustiger is, maken ze om de tien dagen een nieuwe voorraad.

Wesley Bon toont de versgemaakte voorraad venkelworstjes

Johannes van Dam
De laatste keer dat Johannes van Dam bij Lo Stivalo d’oro ging eten, bekroonde hij het restaurant met een achtenhalf, maar de venkelworst specifiek met een negen. Sindsdien prijkt in de toonbank van de slagerij een trots bordje bij de venkelworsten: ‘Door Johannes van Dam bekroond met een negen’. Puur geluk voor slechts € 1,54 per stuk.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Bestelvers.nl

Snoekbaars

Confit de canard

Vorig bericht: « Silvo Toppers
Volgend bericht: Boek Culinaire Grootmeesters »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN