• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

9 juli 2013

Restaurantweek in Valencia: Vertical

In Nederland lijkt het fenomeen restaurantweek een beetje aan zijn eigen succes ten onder te gaan, met naast de gewone ook de Franse, de pure, de vegetarische tot en met de talloze lokale versies. Maar in Valencia is het nog een vrij recent fenomeen. Cuina Oberta, heet de restaurantweek in het Valenciaans, open keuken. Zoals je wellicht is opgevallen lijkt het Valenciaans sprekend op het noorderbuurse Catalaans, al zijn ze in Valencia gelukkig een stuk minder fanatiek, en kun je hier ook overal ‘gewoon’ met Spaans terecht. Met Engels vaak wat minder, zoals in menig restaurant blijkt, maar met handen en voeten en een glimlach kom je een heel end.

Vast menu
Talloze restaurants doen mee aan de restaurantweek, in allerlei categorieën. Van sterrententen tot tapasbarretjes en alles daar tussenin. Een vast lunchmenu kost 20 euro, diner 30 euro, alleen de sterrenrestaurants mogen wat meer vragen. En denk niet dat men zich er met een jantje-van-leiden vanaf maakt, integendeel. Alles gaat uit de kast voor een mooie avond. Zoals in restaurant Vertical (*).vertical

Zoeken
Het is alleen even zoeken voor je restaurant Vertical gevonden hebt. Het huist in hotel Confortel, maar daar blijken er twee van te zijn, naast elkaar, met respectievelijk drie en vier sterren. Die laatste moet je hebben, maar de ingang is vanaf de straatkant gek genoeg zo verstopt mogelijk gehouden. Enfin. Eenmaal binnen op de negende verdieping word je getrakteerd op een hoge, stijlvolle ruimte met prachtig uitzicht over de stad en het nieuwe Calatrava-gedeelte.

Ondergaande zon
Het dakterras is nog een treetje hoger. Daarmee kijk je juist weer voluit richting haven en strand, ideaal voor een glas cava in de ondergaande zon met wat hapjes erbij. Pardon, een serie van vijf beeldschone appetizers. Een serveerster toont vervolgens binnen onze ‘mesita’ (tafeltje), eentje waar makkelijk zes man aan hadden kunnen schuiven.vertical

Geraffineerd
Een serie van drie voorgerechten om mee te beginnen, een hoofdgerecht en dan ook nog twee nagerechten. De gerechten zijn in de basis eenvoudig van opzet, maar dan geraffineerd getransformeerd, zoals de ‘arros amb bledes’, gebaseerd op een traditioneel lokaal gerecht van rijst met snijbiet (hieronder links op de foto). verticalNa ook nog een fraaie selectie friandises zijn wij tegen middernacht net uitgegeten als elders overal de hoofdgerechten op tafel komen. Het blijft wennen, dat Spaanse eetschema.vertical

P.S. De restaurantweek in Valencia is intussen weer voorbij, maar naar verluidt is er in het najaar weer eentje.

Dit is deel tien in de serie Lekkers uit Valencia. Terug naar aflevering 1 (Mercado Central), 2 (Bodega Montaña), 3 (paella), 4 (horchata), 5 (fartons), 6 (Café de las Horas), 7 (Agua de Valencia), 8 (sangria) en 9 (la Pulperia). In de volgende aflevering gaan we weer uit eten, nu bij Samsha.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Sunday Roast bij Rijks

Agua de Valencia cocktail

Tip Oostenrijk: Restaurant Saag

Vorig bericht: « Chimichurri
Volgend bericht: Heel Holland Bakt »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN