• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

26 juni 2008

Kersen: welke soorten zijn er?

Mijn supermarkt om de hoek heeft op dit moment kersen in de aanbieding. Je struikelt bijkans over de grote stapels plastic dozen. Maar in sommige dozen zitten rode kersen, in andere bijna zwarte. Duidelijk twee verschillende rassen dus, maar welke, dat staat er niet op. Eerder deze week was ik in een kersenboomgaard waar ze wel 40 tot 45 verschillende kersenrassen kweken. En dat worden er steeds meer, vertelt rondleider (tevens opperplukker en snoeichef) Ton de Rijk, want ‘dat willen de mensen’. Zou het zo zijn dat het bij aardbeien en lambada’s nog altijd zware strijd is, maar dat het bij kersen al koek en ei is? Vraagt u bij de groenteboer wel eens naar ‘Varikse zwarten’ of ‘Duitsers’?

Nee, dat dacht ik al. Maar bij de kersenstal langs de weg in Cothen doen ze dat kennelijk wel. Daar kon ik maar moeilijk kiezen tussen de Mierlandse zwarte en de meikers, ter plaatse aangeduid als maaikers, wat ik aanvankelijk aanzag voor poldernaiderlands. En niet te vergeten de tikje bleke Napoleons (zie foto hierboven), ook wel ‘kersen met een blosje’, ‘spekkers’, ‘Spaanse kersen’ of ‘bonte kersen’ genoemd. En bij onze zuiderburen zeggen ze ‘witbuiken’, hoor ik van een Belgische in het gezelschap. In ieder geval voor liefhebbers, ze zijn wat zurig en vrij crispy.

De weliswaar bijna zwarte, maar nogal flauwe Eurlise kon me ook al weinig bekoren maar het wachten is op de late soorten, Regina, Karina (what’s in a name!) en de langstelige Kordia – die schijnen het allerlekkerste te zijn.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Recept Dining & Wining

Simpele linzensoep

1-2-3 koken

Vorig bericht: « Nintendo Cooking Guide
Volgend bericht: De kersenpluk »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN