• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

5 maart 2014

Mozzarella met granaatappel

Ik deed afgelopen vrijdag natuurlijk wel lacherig over het boek Honestly Healthy, maar ik zei er ook bij dat als je om al die yaconsiroop, hennepmelk, xylitol, rauw vlaszaad, pijlstaartpoeder (wat dus arrowroot is) en maca-poeder heen werkt, er best een hoop lekkers in staat. Zoals de salade van mozzarella en granaatappel, inclusief fraaie foto. Zo werd hij bij mij niet, al was het maar omdat mijn granaatappelpitjes niet zo knalrood bleken, maar een beetje bleekroze. Daarom heb ik er wat blaadjes sla aan toegevoegd. Ook heb ik de hoeveelheden wat aangepast, maar toen was het een even feestelijk uitziend als heerlijk voorafje, bovendien klaar in een vloek en een zucht. Dit is een blijvertje bij ons thuis!
mozzarella granaatappel
Voor een vegetarisch voorgerecht voor 4 personen neem je 3 bollen mozzarella (níet de goedkoopste gummivariant van de euroshopper natuurlijk, maar de lekkerste buffelmozzarella die je kunt vinden) en scheurt die in stukjes. Belangrijk, want dat eet lekkerder en ziet er bovendien veel gezelliger uit dan van die keurige plakjes. Verdeel over 4 borden en bestrooi met wat fleur de sel of zout uit de molen. Wat zwarte peper uit de molen deed ik ook nog, al staat dat niet in het recept. Peuter een granaatappel leeg en strooi de pitjes erover. Eventueel wat blaadjes sla is dus facultatief. Voor het sausje pureer je in het bakje van de staafmixer: een handje verse peterselie en een handje verse muntblaadjes, 1 uitgeperste knoflookteen, 1 rode peper en een scheut olijfolie. Ik deed er ook nog zout, peper en een kneep citroensap bij. Schep dit sausje over de borden en klaar is Kees.

Dit recept komt zoals gezegd uit het boek Honestly Healthy (alles over gezond en gebalanceerd alkalisch eten), zie hier mijn recensie.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Speculaasbrokken

Appeljam

Pindakaas

Vorig bericht: « Kip Kiev
Volgend bericht: Pasta met coquilles, doperwt en pancetta »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN