De webshop is gesloten op dit moment
Het is wel mogelijk om het nieuwe boek "De Zoete Oven" alvast te reserveren Negeren

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

1 januari 2006

Witte kool uit de wok met pinda-kokossaus

(4 personen)

Bereiden: 20 minuten

Witte kool een saaie wintergroente? Niet op deze manier! Zachtgewokte reepjes in een heerlijk geurige saus met echte pinda’s. Snel gemaakt in de keukenmachine of blender.

Nodig:
½ witte kool
1 knoflookteen
1 el kurkuma/koenjit

Saus:
50 g ongezouten pinda’s
1 spaanse peper
1 sjalotje
1 knoflookteen
1 tl trassie
1 dl kokosmelk
1 limoen
1 el suiker
zout

Saus:

  1. Maal de pinda’s, spaanse peper, sjalotje, knoflookteen en trassie fijn in de keukenmachine.
  2. Verhit wat olie in een pan met anti-aanbaklaag en bak deze pasta in een paar minuten al omscheppend gaar.
  3. Pers de limoen uit en voeg sap en kokosmelk toe aan de pan, samen met wat suiker en een snufje zout.
  4. Laat 2 minuten pruttelen.

Kool:

  1. Snij de kool in dunne reepjes.
  2. Hak de knoflookteen fijn.
  3. Verhit wat olie in de wok en roerbak de knoflook en witte kool al omscheppend gaar in een paar minuten.
  4. Voeg tijdens het bakken de kurkuma toe voor een lichtgele kleur.
  5. Voeg helemaal op het laatst de pinda-kokossaus toe en laat meewarmen.

Witte kool over? Maak eens loempiaatjes !

Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Risotto met kippenlevertjes

De ultieme uiensoep

rozemarijn stoof

Stoofpotje van lamsvlees met rozemarijn

Vorig bericht: « Pindasaus (2x)
Volgend bericht: Chocoladetaart met frambozen »

Primaire Sidebar

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN