• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

5 oktober 2006

Anja’s Brutsellog

Sinds enige tijd is het foodbloggersbestand uitgebreid met een blog met de curieuze naam Anja’s Brutsellog. Even brutselen, eh, mailen, met Anja. Het begon allemaal met een aflevering van Villa Felderhof waarin Ronald Giphart bekende dat hij elke dag een dagboekfoto maakt van wat zijn vrouw gekookt heeft, want ook een maaltijd is een kunstwerk. Anja vond het een grappig idee en is toen een blog begonnen met elke avond snel een eetfoto. Al snel kreeg ze vragen of het recept er niet bijkon, en zo geschiedde.

Big brother RSS
Anja (morgen wordt ze 33!) is in het dagelijks leven zojuist aan een nieuwe baan begonnen als administratief medewerkster aan de Hogeschool Utrecht. Ze woont samen met Michel en in het weekend is ook diens tienjarige dochter Britt aan het meebrutselen in de keuken. Inmiddels heeft haar blog een eigen domein (anchel.nl) en een eigen server en regelt Michel de technische kant. Haar favoriete onderdeel is haar RSS-pagina, met de laatste 6 berichttitels van een aantal doorgewinterde foodbloggers. Anja: ‘Zo kan ik de hele dag door kijken wat de medebloggers doen.’

Pakjes & zakjes
Wel verfrissend om te horen tussen al die superverantwoorde culibloggers: aanvankelijk kookte Anja veel met pakjes en zakjes. Maar ook hier verrichte Jamie Oliver inmiddels baanbrekend werk, want na het zien van zijn dvd besloot Anja meer te gaan koken met verse ingrediënten, en zowaar, haar smaakbeleving ontwikkelt zich sindsdien met rasse schreden. Koken leerde ze, zoals velen, van haar moeder, maar ook van kookprogramma’s en zelf uitproberen. Inspiratie haalt ze uit kookboeken, sites en uitproberen (‘vooral als ik dingen heb die echt op moeten’). Anja: ‘Vaak geef ik mijn eigen draai aan recepten, soms ten goede van het oorspronkelijke recept en soms ook niet.’ Het blog is overigens nog volop in ontwikkeling, zo werd onlangs een nieuwe sectie toegevoegd over kookboeken.

What’s in a name
En hoe zit dat nu met die naam? Anja: ‘We hebben de site brutsellog genoemd omdat er simpele en snelle recepten op staan, niet echt culinair. Typisch brutselen vonden we.’ En snel in alle opzichten: ‘Binnen een kwartiertje kan ik een recept met foto geplaatst hebben, dus veel tijd hoef ik er niet in te stoppen.’ Ze heeft geen speciaal publiek voor ogen. ‘Het is echt een hobby, en als andere kijkers het leuk vinden om het ook uit te proberen moeten ze het vooral doen. Hoe meer ‘gezonde’ kokers hoe beter!’ Kijk, da’s pas een bekeerde pakjes-en-zakjeskoker!

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Foodlog.nl

Topchef? Topsof!

Kookboek 100 recepten met de blikopener

Vorig bericht: « Kookboek Lekker Hollands
Volgend bericht: Mannenkookboek De perfecte kok »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN