Recente berichten

Bonen SPECIAL
We eten nog altijd veel te weinig peulvruchten, en dat is doodzonde. Hoog tijd dus voor een hele berg vol inspiratie en lekkere recepten. Tien jaar geleden, in 2015, zat de Gezondheidsraad al met de handen in het haar dat wij te weinig peulvruchten eten, en daar is nog altijd niets aan veranderd. ... lees verder...

Karamelsnoepjes
Denk je aan Bretagne, dan denk je aan oesters, crêpes en zouteboterkaramel. Althans, ik wel. En inderdaad, alle drie waren tijdens mijn mini-fietsvakantie via de Traversée Bretonne (waar ik gisteren over schreef) volop aanwezig. Oesters vind je langs de hele kust, maar natuurlijk vooral in Cancale. ... lees verder...

Fietsen in Bretagne
Fietsvakantie, moi? Nou nee. Ik zie mijn oerdegelijke stadsfiets met terugtraprem vooral als een praktisch vervoermiddel om van A naar B te komen. Maar toen ik de vraag kreeg of ik wilde fietsen in Bretagne, toen hapte ik toch. Oesters, crêpes en zouteboterkaramel, daar ben ik immers altijd wel voor ... lees verder...

Vis uit de oven
Elke dinsdag is er in mijn Normandische buurdorp een marktje van niks, maar wel met een geweldige visboer. Laurent vist op maandag, bij Dieppe, en verkoopt zijn vangst op dinsdag. Als ik aankom, staat hij echter appels te schillen, hét Normandische ingrediënt bij uitstek. Appels? Verbaasd kijk ik ... lees verder...

Skordalia
Skordalia is een gerecht uit Griekenland, een ultraromige soort dip van aardappelpuree, vol knoflook en olijfolie. Verslavend lekker, je blijft ervan dippen. Weer eens wat anders bij de borrel dan hummus. En nog heel simpel om te maken ook. Een recept uit de net verschenen Aardappelbijbel. Als ... lees verder...
- Pagina 1
- Pagina 2
- Pagina 3
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 574
- Ga naar Volgende pagina »


