Recente berichten

Orzotto met raapsteeltjes
Laten we wel wezen, een recept is slechts een handzame instructie op papier. De smaak van het uiteindelijke gerecht hangt af van de handigheid van de kok, maar vooral ook van de kwaliteit van de gebruikte ingrediënten. Dat geldt in hoge mate voor specerijen. Jazeker, je kunt al voor een habbekrats ... lees verder...

Cobbler met rabarber en aardbei
Een paar jaar geleden was ik op bezoek bij Trouw-lezer Jaap Vlaming die op Texel 140 soorten rabarber verzamelt. Honderdveertig! De ene nog mooier en lekkerder dan de andere. Sindsdien droom ik van mijn eigen rabarbertuin. Alleen wilde het tot nu toe niet zo lukken in mijn eigen Franse lusthof. ... lees verder...

Citroenlimonadesiroop
Een kookboek maken, daar gaat een hoop tijd in zitten. Alles begint natuurlijk met recepten, maar die sprokkel ik niet in één keer bij elkaar, daar doe ik jaren over. Na een aantal boeken met vooral recepten voor het avondeten bleek ik zo langzamerhand een stuwmeer te hebben verzameld aan zoete ... lees verder...

Frittata met radijs en wortel
120 eieren, 7 kilo suiker, 30 pakjes boter en 6 pakken bloem; mijn boodschappenlijst paste maar net op een tweezijdig A-4tje. Er moesten namelijk 88 baksels op de foto voor een nieuw kookboek. Of nu ja, een bakboek dus, De zoete oven geheten, zoals ik gisteren al schreef. Dat gebeurt net als bij elk ... lees verder...

Nieuw bakboek op komst
Al maanden ben ik er mee bezig, en nu wordt het eindelijk tijd om het eens van de daken te gaan schreeuwen: mijn nieuwe kookboek komt eraan. Een bakboek dit keer, en hij gaat De Zoete Oven heten. Kijk, dit is de cover! Uiteraard zoals altijd met mijn eigen illustraties. Het wordt een basisbakboek ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Pagina 2
- Pagina 3
- Pagina 4
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 571
- Ga naar Volgende pagina »