Recente berichten

Oeufs en meurette
Deze zomer heb ik in Trouw een zomerrondje door lekker Europa, en in het kader van het nazomeren en het zo lang mogelijk vasthouden van het zonovergoten vakantiegevoel, komen de artikelen en recepten nu ook allemaal hier online. We beginnen in Frankrijk, immers hét land van het goede leven. Elke ... lees verder...

Zomertaart (5 min.)
Zelfs fanatieke thuiskoks hebben soms maar weinig op met bakken. Te veel gedoe, het luistert te nauw, liever gewoon naar de banketbakker. Maar dan kennen jullie mijn vijfminutenzomerfruittaart nog niet. Die ontstond afgelopen zomer in Frankrijk, waar de hypermarchés tot mijn onuitsprekelijke vreugde ... lees verder...

Ratatouille-lasagne
Regelmatig krijg ik post van lezers dat mijn recepten niet de aanbevolen hoeveelheid groente bevatten. Maar ik schrijf losse recepten, geen dagmenu’s. We worden geacht 250 gram groente per dag te eten, maar veel mensen verwarren dat ‘per dag’ met ‘dat moet dus allemaal in één keer in de ... lees verder...

Oventemperatuur
“Bedoel je in je recept een heteluchtoven of een gewone oven?” is na de margarine-boterkwestie de meest gestelde vraag. Oventemperatuur is immers een heikel punt waar ik menig mailtje over ontvang, al dan niet briesend over mislukte koekjes. Dus ik leg het gewoon nog even uit. Heteluchtoven ... lees verder...

Kleine limoentaartjes
C’est un beau roman, c’est une belle histoire. Ach ja, hoe gaan die dingen. Meike Schaling vertrok voor een jaartje au-pair naar Parijs, bleef plakken, deed een tolkenopleiding en runde er vervolgens tien jaar lang een tolk-vertaalbureau. Maar eigenlijk wilde ze altijd al banketbakker worden. Lang ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 113
- Pagina 114
- Pagina 115
- Pagina 116
- Pagina 117
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 571
- Ga naar Volgende pagina »