Recente berichten

3x culisouvenir Brussel
Op weg terug vanuit Frankrijk stopte ik eerder deze week in Brussel om te lunchen bij mijn favoriete garnaalkrokettenetablissement: La Taverne du Passage in de zwierige Hubertusgalerijen (Galeries Royales) in hartje Brussel. En omdat we er toch waren, ook maar meteen die andere klassieker besteld, ... lees verder...

Tropische cake
Altijd lachen, botercrème bij Heel Holland Bakt. Die gaat immers onveranderlijk in de schift. Paniek in de tent, handen in het haar, leuke televisie. Maar mede daardoor is het algemene idee ontstaan dat botercrème heel erg moeilijk is, niet te doen voor gewone stervelingen. Waar Dr. Oetker dan weer ... lees verder...

Drama met shakshuka
Laatst wilde ik dat lekkere shakshuka/sjaksjoeka-recept weer eens maken, met gerookte paprika en aubergine, alleen nu zonder kip. Uien en tomaten gesneden. Paprika en aubergine zwartgeblakerd boven het gasfornuis en daarna keurig ontveld en fijngehakt. Knoflook geroosterd in de oven en de puree ... lees verder...

Shakskuka kliekje
Het sjaksjoekarecept van gisteren is voor 2-3 personen, en dan kan het zomaar zo zijn dat je met nét een lullig klein beetje blijft zitten. Vooral dikke groentesaus, want die lekkere eieren zijn er natuurlijk al lang uitgevist. Nu ben ik toevallig de koningin van het nooit-niks-weggooien, van het ... lees verder...

Shakshuka uit Tel Aviv
In Tel Aviv (zie ook mijn reisverhaal uit Trouw) is ontbijten tot kunstvorm verheven: een tafel vol groentesalades, dipsauzen (die hier ook salade heten), zachte kazen, olijven, eiergerechten, warme challe, de onvermijdelijke techina en een grote kan versgeperst sinaasappelsap. Een kleurrijke, ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 120
- Pagina 121
- Pagina 122
- Pagina 123
- Pagina 124
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 571
- Ga naar Volgende pagina »