Recente berichten

Onigiri
Zittend op een bankje zat ik te hannesen met de plastic verpakking van mijn favoriete lunchsnack toen een Japans meisje lachend ingreep. Dat deed ik helemaal verkeerd. Al op dag één van mijn maand door Japan begon mijn onigiri-verslaving. Onigiri zijn driehoekige rijstballen omhuld door knapperig ... lees verder...

Anti-stresstips voor kerst
Laat je niet gek maken! Niemand verwacht dat je ineens moeilijk gaat doen met kreeften en truffels. Als je het snelle-pastatype bent, moet je jezelf niet gaan verzuipen in een achttien-gangen-diner. Ben je niet zo'n keukenprins(es)? Kies dan liever voor een paar lekkere gerechten waar je goed in ... lees verder...

Yakitori
Het Shinjuku-station in Tokio heeft tweehonderd uitgangen waar zich elke dag weer miljoenen reizigers doorheen spoeden. Maar pal om de hoek, onder het spoortunneltje door, beland je ineens in een compleet andere wereld die ‘Omoide Yokocho’ heet. Een paar ouderwetse straatjes die op wonderbaarlijke ... lees verder...

Tsukemono
Er kwam even een griep tussendoor, maar ik zat nog middenin een Japanse serie, waar ik nu vrolijk mee verder ga. Bij een Japanse maaltijd hoort altijd rijst en misosoep en groene thee, maar wat ook nooit mag ontbreken is tsukemono. Oftewel zoetzure groente, zuur, pickles, hoe je het wilt noemen. ... lees verder...

Kerstdiner zonder pakjes & zakjes
Zijn we er al uit, met het kerstmenu? Voor de twijfelaars die nog druk zitten te bladeren in mijn Grote Zónder Pakjes & Zakjes Kookboek heb ik bij wijze van service hierbij een kant-en-klare suggestie. Natuurlijk hoef je die niet op te volgen, het idéé, maar het scheelt wellicht wat gepuzzel en ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 129
- Pagina 130
- Pagina 131
- Pagina 132
- Pagina 133
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 571
- Ga naar Volgende pagina »