Recente berichten

Kookwekkerproblematiek
In het kader van de algehele toestand in de wereld is dit natuurlijk klein bier, dat weet ik heus ook wel, maar het is echt weer even tijd om wat kookwekkerfrustraties van me af te schrijven. Kookwekkers zijn een integraal onderdeel van de wapenuitrusting van de kookboekenschrijver. Ik moet bij ... lees verder...

Katsudon
Het belangrijkste woord voor de reiziger naar Japan is niet Konnichiwa of Arigato maar Omakase. Als je van eten houdt tenminste. Het begint er al mee dat ze in Japan geen Engels spreken. Echt niet. Dus lijkt het handig dat restaurants plastic voedsel hebben uitgestald om aan te kunnen wijzen, maar ... lees verder...

10x Japan voor beginners
Japan stond lang bekend als peperduur en ontoegankelijk, maar de laatste jaren zit het land toeristisch sterk in de lift. Ook ik reisde er naartoe (afgelopen zomer een hele maand lang) en geef de kersverse Japanganger graag een korte handleiding. 1. Contrasten Japan is het land van de ... lees verder...

Broodje hamburger
Nou jaaa zeg, de hamburger komt helemaal niet uit Hamburg! Het is natuurlijk een prachtig iconisch verhaal, dat matrozen uit de Elbestad rond 1900 hun dierbare platgemepte gehaktballen introduceerden in Amerika en die tussen een broodje stopten. Maar het is dus een klassiek gevalletje Broodje Aap. ... lees verder...

Culitips voor Hamburg
De nieuwe Elbphilharmonie heeft Hamburg op de kaart gezet als toeristische trekpleister. Ging men ooit naar Bommel om de brug te zien, tegenwoordig heet dat ‘een Bilbaootje doen’. Nadat het noord-Spaanse Bilbao tien jaar geleden z’n eigen Guggenheim Museum opende, bleek dat je met een bijzonder ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 131
- Pagina 132
- Pagina 133
- Pagina 134
- Pagina 135
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 571
- Ga naar Volgende pagina »