Recente berichten

Zin en onzin in de supermarkt
“Ik heb ooit Bertolli’s Kipfilet Toscana gemaakt. De ingrediëntenlijst, langer dan menig sint-verlanglijstje, had me moeten waarschuwen. Plus het feit dat het blok ‘tomatensaus’ maar 10% tomaat bevatte en de balsamicodressing een poedertje was, dat ik met water moest mengen. Want allemachtig, wat ... lees verder...

Kliekjesrecept: abrikozentaartjes
Deeg over van de hartige taart van gisteren? Want de hoeveelheid deeg in een recept is nooit precies 100% de hoeveelheid die je nodig hebt voor je taartvorm. En hoe dunner je het deeg uitrolt of uitduwt, hoe lekkerder het resultaat. Niemand houdt van dikke bonken deeg. Maar wat doe je met die ... lees verder...

Quiche met zoete aardappel
Laatst droomde ik van een hartige taart, precies met de ingrediënten die in het echte leven hoognodig op moesten: zoete aardappel, chorizo en blauwe kaas. Na het ontwaken meteen opgeschreven en daarna gebakken. Heerlijk. U begrijpt, sindsdien stap ik elke avond hoopvol in bed dat het weer zo vanzelf ... lees verder...

Luikse gehaktballen
Ik heb het lekkerste voor het laatst bewaard. Dé reden om naar Luik te willen, culinair gezien dan, zijn natuurlijk de fameuze gehaktballen. Die heten hier ‘boulets liégeois’. Nee geen ‘boulettes’, echt niet, want daar zijn ze te groot voor. Al zijn ze dan wel weer kleiner dan onze gehaktballen, ... lees verder...

4x chocola in Luik
Denk je aan België denk je aan chocola, geef maar toe. Sommige mensen denken bij België aan bier, maar daar heb ik helemaal geen last van. Ook tijdens mijn reisje naar Luik viel de chocola niet te vermijden. Cacao werd naar verluidt voor het eerst in België gesignaleerd in 1635, in een abdij bij ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 145
- Pagina 146
- Pagina 147
- Pagina 148
- Pagina 149
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 575
- Ga naar Volgende pagina »


