Recente berichten

Marokkaanse dorade
Acuut verliefd op een viswinkel? Ja hoor, dat overkwam mij in Al Hoceima, een eerlijk gezegd vrij onooglijk etablissement in Amsterdam-Noord. Geduldig keuvelend wachten klanten op hun beurt voor een krappe toonbank volgestapeld met sardientjes, ansjovis, garnalen, pijlstaartinktvis, makrelen, tong, ... lees verder...

Kookboekenweek vs Kookboeken7Daagse
Waar een klein land klein in kan zijn. Vandaag begint de Kookboekenweek, voor de eerste keer georganiseerd door het CPNB. Op 7 november begint daarentegen de Kookboeken7daagse, georganiseerd door particulier initatiefneemster Fusina Verloop die al negen jaar geleden begon met allerlei ... lees verder...

Gegrilde tonijn met sauce vierge
Grappig genoeg blieven mensen die niet zo van vis houden wel vaak tonijn. Die is van zichzelf niet zo vissig, maar eerder vlezig, zowel wat betreft kleur (donkerrood), structuur (stevig maar toch botermals) en bereiding (als biefstuk). Enige probleem: de tonijn is een zwaarbedreigde ... lees verder...

Ontmoet Yvette & Karin op 29 oktober
Grijp je kans! Alles wat je altijd al had willen weten van de twee leukste kookboekenschrijfsters van Nederland kun je nu aan ze vragen. Ik heb het dan natuurlijk over Yvette – Home Made – van Boven en – ahum – mezelf. Mijn hoogsteigen buurtboekwinkel Hoogstins in Amsterdam organiseert sinds een ... lees verder...

Gebakken schol met remoulade
Het is dat de visspeciaalzaken en marktkramen het totaalbeeld nog een beetje rechttrekken, maar de meestverkochte vis (in kilo’s) in de Nederlandse supermarkt is al sinds jaar en dag de panga of pangasius, filets van gekweekte meerval uit Vietnam. De ideale vis voor wie niet van vis houdt, want hij ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 181
- Pagina 182
- Pagina 183
- Pagina 184
- Pagina 185
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 569
- Ga naar Volgende pagina »