Recente berichten

Ingemaakte courgette
De mussen vallen van het dak, maar Nadia Zerouali (tv-kok, kookboekenauteur en ondernemer) serveert binnen in haar Couscousbar in Amsterdam-Oost een kopje harirasoep. Da’s volgens haar juist goed tegen de hitte. Maar eigenlijk ben ik gekomen voor een Broodje Natuurlijk. Het gaat om het concept, legt ... lees verder...

Groene groente met tuinkers
‘Ik ben toch geen konijn!’ Je hoort het ouderwets carnivore types nog wel eens sputteren als ze een groene salade krijgen voorgeschoteld. In Frankrijk niet hoor. Daar is de salade verte nog immer een gewaardeerd onderdeel van de maaltijd. Bij de kaas of als aparte gang. Amerikanen die uit vetvrees ... lees verder...

Tomaten met tahin
De logés in ons Normandische buitenhuis konden hun oren niet geloven, hadden we geen BBQ? Geen Weber? Geen Big Green Egg? Maar in de zomer is er toch niets heerlijker dan een beetje buiten klooien boven een houtskoolvuurtje? Hadden we dan zelfs geen gasberbecue? Neuh. Nou ja, we hebben wel een ... lees verder...

Courgette met zeekraal
Vaak staat bij recepten - ik maak me er zelf ook schuldig aan - ‘Serveer met een frisse salade’. Maar wat is dat? Een berg groene blaadjes met een klodder slasaus uit een flesje? Nee natuurlijk, het leuke van salades is nu juist dat je er alle kanten mee op kunt. Want eigenlijk kun je alles wat je – ... lees verder...

Schillenchips
De titel Lekker vies van het onlangs verschenen boek van Klaartje Scheepers zet je al meteen op het verkeerde been, want daar gaat het boek eigenlijk niet zozeer over. Of nu ja, een beetje. Wat we vies vinden zegt iets over wie wij zijn. Dat maakt het volgens de schrijfster dan ook interessant om ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Pagina 2
- Pagina 3
- Pagina 4
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 572
- Ga naar Volgende pagina »