Recente berichten

Aardappelgratin
In het boek Van aardappel tot zeewier (lees hier meer) krijgt de aardappel meteen het eerste hoofdstuk toebedeeld, met volop interessante uitleg en weetjes. Neem nou het koken van aardappels: ze hoeven niet helemaal onder water te staan, want ze bevatten namelijk van zichzelf al voldoende water om ... lees verder...

Van Aardappel tot Zeewier
Het is kookboekenweek, dus weer tijd voor een bijzonder kookboek. Dit keer meer een lesboek dan een receptenboek. Want in Van aardappel tot zeewier gaat het vooral over het hoe en waarom van het kookproces. Eke Mariën kennen we natuurlijk al van eerdere boeken als ‘Cook & Chemist’, met veel ... lees verder...

Tapas: brood met tomaat
Het allermakkelijkste recept uit het boek Tapas (lees er hier meer over) is pa amb tomàquet. Een Catalaanse klassieker die je overal in Spanje tegenkomt, al heet hij in de rest van het land pan con tomate. Brood met tomaat dus. Even simpel als verrukkelijk. Van ontbijt tot borrel, overal verschijnt ... lees verder...

Tapas
Het is kookboekenweek, maar Tapas is eigenlijk meer een leesboek dan een kookboek. Het boek van Janneke Vreugdenhil en Edwin Winkels bevat weliswaar 40 recepten van, inderdaad, tapas, maar de ondertitel is niet voor niets ‘verhalen en recepten’. Want die verhalen over het Spaanse barleven krijgen de ... lees verder...

Witlof van Witteman
In het boek Eten! (lees er hier meer over) vertelt Sylvia Witteman over de geweldige witlof met ham-kaas van haar oma: ‘zachte gestoofde lofjes, in malse plakken ham gerold, overgoten met een hartig-romige dikke kaassaus en in de oven gegratineerd tot er een bruin korstje op zat.’ En dat terwijl ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 18
- Pagina 19
- Pagina 20
- Pagina 21
- Pagina 22
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 568
- Ga naar Volgende pagina »