Recente berichten

Pasta met cavolo nero
Die doodgewone boerenkool heeft ook een frivole neef, de cavolo nero. Zwarte kool, op z’n Italiaans. Waarbij je dat zwart met een korreltje zout moet nemen, want hij is gewoon donkergroen, nou vooruit, iets donkerder dan gewone boerenkool. In Nederlandse vertaling heet hij palmkool en dat is ... lees verder...

Boerenkool uit de wok
Voor wie eens wat anders wil dan die eeuwige boerenkoolstamppot, zeker nu het einde van de winter nadert en we geen rookworst meer kunnen zien, kan ik het wokken met boerenkool aanbevelen. Die boerenkoolsoep van gisteren mag dan niet echt een succes zijn geweest bij ons thuis, de noedels met ... lees verder...

Boerenkool in de soep
Boerenkool is zo hip, dat zelfs Amerikanen er massaal aan zijn gaan geloven, en dan noemen ze het ‘kale’ en ‘superfood’. Niet in de vorm van stamppot overigens, maar als vegan chips of in healthy sapjes. Toen boerenkoolleverancier Vezet mailde of ze me wat nieuwe boerenkoolproducten mochten ... lees verder...

Kaasfondue simpel & snel
Onlangs ploegde ik mij met een tiental culi-collega’s door dertien jongbelegen kazen, bij wijze van zelf georganiseerde kaastest. Aanleiding was de ‘Nationale Kaastest 2014’, eind vorig jaar georganiseerd door Natuur & Milieu waarbij Milner als lekkerste kaas uit de bus kwam, wat de producent ... lees verder...

Pizza met gestoofde rode ui en rucola
(4 personen) / Vegetarisch Bereiden: 30 minuten Wachten: 1 uur In de oven: 15 minuten Kant-en-klare pizza uit de supermarkt? Mwah. Zelf maken is zo gepiept en is veel en veel lekkerder. Met zelfgemaakte tomatensaus, ook al zo makkelijk. Bovendien, altijd handig, kinderen zijn er dol op, ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 200
- Pagina 201
- Pagina 202
- Pagina 203
- Pagina 204
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 575
- Ga naar Volgende pagina »


