Recente berichten

Risotto met pompoen
Zo’n moestuinpompoen is groot hoor! Dus er kwam nog geen einde aan de pompoengerechten. Risotto met pompoen is ook altijd een succesnummer. Ook hiervoor is de basis de geroosterde pompoenblokjes waar ik eerder over schreef. Het recept is doodsimpel en wederom vegetarisch. Risotto maken volgens de ... lees verder...

Pasta met pompoen
Weet je nog, die enorme pompoen? Die daarna in blokjes ging? Altijd handig door een snel vegetarisch pastaatje. Pureer die geroosterde blokjes gedeeltelijk, maar hou wel wat blokjes achter voor de broodnodige bite. Kook de pasta (gewoon, wat je hebt, elke soort korte pasta is goed). Bak intussen ... lees verder...

Basisrecept: pompoen uit de oven
Hoe zat het met die immense pompoen? Die is intussen verorberd. Een hele week van gegeten. Maar wel elke dag iets anders natuurlijk. Een handig begin voor menig gerecht is om de pompoen eerst in stukken te roosteren. Niet alleen wordt hij zo gaar, er vindt ook meer smaakverdieping plaats dan wanneer ... lees verder...

Kip-kerriesalade
Strategisch rond lunchtijd werd er laatst een koeltasje bezorgd met een zak broodjes, een flesje verse jus d’orange en drie saladebakjes ‘oet’ Twente. Nieuw, nieuw, nieuw, want zonder mayonaise maar met extra groenten om dat gemis op te vangen. Omdat zulks lekkerder is? Nee natuurlijk. Omdat het ... lees verder...

Pompoensoep van een ander
Van vriendin H – gezegend met moestuin en zeer groene vingers – kreeg ik een pracht van een pompoen cadeau. Niet ter decoratie op een tafeltje naast de voordeur, nee, natuurlijk om op te eten! Wat moet je doen met een pompoen? Eerst maar eens soep van koken. En omdat je als culischrijver ook wel ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 294
- Pagina 295
- Pagina 296
- Pagina 297
- Pagina 298
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 575
- Ga naar Volgende pagina »


