Recente berichten

Canard à l ‘orange uit de Dutch Oven
We koken ook vandaag nog even rustiek uit de gietijzeren ketel, de Dutch Oven, waar ik eerder deze week over schreef, en waar ik in Frankrijk mee sudderde op een houtkacheltje. De achtjarige in het gezelschap wilde graag eend eten, en kijk, daar hou ik nou van, nieuwsgierige kinderen die culinaire ... lees verder...

Draadjesvlees uit de Dutch Oven
Gisteren schreef ik al over mijn nieuwe ontdekking, die toch echt al heel oud is: de Dutch Oven, DO voor intimi. Een loodzware, gietijzeren ketel met handvat voor boven het vuur. Maar ik zette hem op een Frans houtkacheltje. Een echt onthaastingsrecept, want het duurt uren en uren. En het vlees moet ... lees verder...

Qvist Dutch Oven
Ik zat de afgelopen dagen heerlijk in de Franse rimboe. In mijn favoriete leen-buitenhuisje, zonder CV en zonder water. Nou ja, er was wel een houtkachel, en later deed het water het wel: alleen warm in de keuken, alleen koud in de badkamer. Vraag me niet waarom. De regenton was bijna integraal ... lees verder...

Tompoezen
Jeugdsentiment! En ze bestaan nog gewoon, voor slechts 1,29 euro! Dan heb ik het over kant-en-klare tompoezen uit een pak van het merk Smelik. Lees: twee lange plakken gebakken bladerdeeg (onvervalste kartonsmaak), een zakje puddingpoeder (buitengemeen klef-chemisch), en een zakje roze glazuur (deed ... lees verder...

Simpele linzensoep
Vandaag een simpel recept uit het gisteren besproken stripkookboek-voor-dummies Kook! De Basis. Linzen zijn altijd goed om in huis te hebben, je koopt ze bij de supermarkt, bij de groenteboer, bij de natuurwinkel of gewoon bij de Turk om de hoek. Voor soep zijn rode linzen ideaal: ze vallen ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 313
- Pagina 314
- Pagina 315
- Pagina 316
- Pagina 317
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 575
- Ga naar Volgende pagina »


