Recente berichten

Mayonaise
Sinds het nieuwe jaar zijn legbatterij-eieren eindelijk verboden, hoezee! Een mooie reden om het blije ei eens in het zonnetje te zetten. Hoe kan dat beter dan in de lekkerste ei-toepassing aller tijden, mayonaise? Die is zelfgemaakt zoveel smakelijker dan uit welke pot, tube of fles dan ook, zelfs ... lees verder...

2012: nooit meer lijnen en diëten
Januari is lijnmaand, en dat zullen we weten ook. Op Facebook waart een opdringerige poll rond of ik ja of nee ga lijnen (nee!), het Voedingscentrum mailt of ik mee wil helpen het Balansdagkookboek (“Boordevol leuke recepten waarmee je lekker op gewicht blijft”) van het bijbehorende fenomeen ... lees verder...

Oudejaarsrecept Huzarensalade
Wat eet Nederland met oud & nieuw, behalve oliebollen en appelflappen? Uit een hoogstpersoonlijk uitgevoerd kleinschalig online publieksonderzoek bleek huzarensalade veruit favoriet. Die associeer ik vooral met cateringpartijen en grote tienkiloemmers vol onduidelijke smurrie die buiten het ... lees verder...

Nep-foie gras: Kippenlevertjespaté
Als doorgewinterd francofiel ben ik geïndoctrineerd met de Franse culinaire traditie waarbinnen ganzen- en eendenlever volkomen geaccepteerde, ja zelfs onmisbare feestingrediënten zijn. Dierenleed? Dat is in Frankrijk volstrekt geen issue. Hier liggen de zaken anders. Mijn hoop was gevestigd op mijn ... lees verder...

Oud-Hollandse Kruimelcake
Holland is in. Ook Trouw schreef er een paar maanden geleden uitgebreid over. Zie razendpopulaire tv-programma's als 'Ik hou van Holland' en 'Boer Zoekt Vrouw', zie de wederopstanding van Delftsblauw en boerenbont op serviezen, schorten, theepotten, koekblikken en wc-brillen, zie het hotel in de ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 320
- Pagina 321
- Pagina 322
- Pagina 323
- Pagina 324
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 575
- Ga naar Volgende pagina »


