Recente berichten

Champagne aan zee
Je hebt eetschrijvers en wijnschrijvers. Ik ben meer van het eten. Wijn drinken doe ik graag hoor, maar erover schrijven laat ik liever aan anderen over. Je kunt wel aan de gang blijven. Maar champagne is een geval apart. De wijn der wijnen! De drank die zo heerlijk over je tong parelt, die altijd ... lees verder...

Gefrituurde pompoenbloemen
Voor gefrituurde courgettebloemen kun je me ’s nachts wakker maken, dus toen ik laatst in Oostenrijk in een veld vol pompoenbloemen stond (bedoeld voor de beroemde Steierische Kürbiskernöl natuurlijk), die er sprekend uitzagen als courgettebloemen, toen sloeg ik mijn slag. De ware ondernemende ... lees verder...

Doe mee aan Cardini’s receptenwedstrijd
Hij is vandaag jarig! Wie? De Caesar Salad! Op de kop af is hij vandaag precies 87 jaar geworden. Op 4 juli 1924 werd hij namelijk uitgevonden door Caesar Cardini, eigenaar van een restaurant in het Mexicaanse Tijuana. Ach ja, hoe gaat zoiets. Amerika vierde the Fourth of July ... lees verder...

Zelfgemaakte vegaburger
Vorige week had ik het in de krant over de hamburger, hoog tijd om ook de vegaburger te behandelen in mijn zaterdagse antipakjesrubriek. Bovendien, vlees eten is natuurlijk reuze achterhaald zoals u weet. Vanwege al die gekke koeien, gevaarlijke geiten, grieperige varkens en ontploffende kippen, ... lees verder...

Buschenschank
Het is even lastig uitspreken, maar geloof me: na drie dagen in Oostenrijk komt de tongbreker Buschenschank vloeiend je mond uit. Maar wat is het? Een typisch fenomeen uit de regio Steiermark: een soort proeflokaal waarin een boer – gewoonlijk een wijnboer danwel vruchtenbomenboer – zijn ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 350
- Pagina 351
- Pagina 352
- Pagina 353
- Pagina 354
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 576
- Ga naar Volgende pagina »


